JymyVolley ja Oriveden Ponnistus lähtevät ensi sunnuntaina naisten lentopallon mestaruusliigan otteluun Nurmohallissa herkullisista lähtöasetelmista. Kuuden kierroksen jälkeen joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin, Orivesi on sijalla kuusi ja JymyVolley sijalla seitsemän yhden pisteen päässä.

– Tulee varmasti taas tiukka peli, kuten ottelut Orivettä vastaan ovat aina olleet. Tulee pitkiä palloralleja ja yleisöystävällinen peli, arvioi JymyVolleyn keskitorjuja Sara Niemi.

Jymyllä on voitto taskussa edellisestä ottelusta Puijo Wolleyta vastaan. Orivedellä puolestaan on kaksi tappiota alla, kun joukkue on hävinnyt kotonaan niin LP Viestille kuin Pölkky Kuusamolle. Viimeisin voitto Orivedellä on kotiottelustaan JymyVolleyta vastaan parin viikon takaa.

– Silloin pelattiin pitkiä palloralleja ja erät olivat tiukkoja. Erien lopussa emme olleet Orivedellä tarpeeksi kovia. Nyt lähdemme kotihallissa hakemaan voittoa, Niemi jatkaa.

JymyVolleyn keskitorjuja #9 Sara Niemi on pelannut vahvan alkukauden. Kuva: Keijo Tuomela.

Kahden viikon takainen kohtaaminen Orivedellä oli neljän erän ottelu, joka kesti kaksi ja puoli tuntia. Kahdessa erässä mentiin jatkopalloille, joten yhtä hyvin peli olisi voinut kääntyä Jymylle.

– Orivesi pelasi kotonaan hyvin ja oli erien lopussa päättäväisempi. Nyt meidän pitää saada rohkeutta lisää ja tehdä rohkeita ratkaisuja tiukoissa paikoissa sekä pelata joukkueena hyvin yhteen.

Oriveden vahvuudet ovat hyvä torjunta- ja puolustuspeli.

– Pelkällä jauhamisella ei pisteitä irtoa. Meidän pitää pystyä löytämään erilaisia ratkaisuja. Luovuudella tulee tulosta.

Naisten mestaruusliigassa kärkikolmikko on tehnyt eroa muihin, mutta keskikasti on tasainen. Jymyn erottaa neljännestä sijasta vain kolme pistettä. Niemi nostaa Jymyn vahvuudeksi syötön ja vastaanoton.

– Ne osa-alueet antavat hyvän pohjan hyökkäyspelaamiselle. Olemme saaneet perustekemisen hyvälle tasolle. Olemme onnistuneet taktisesti hyvin ja nuoret pelaajat ovat kehittyneet kesän aikana. Meillä on intoa ja fiilistä kentällä.

Korona-pandemia on sekoittanut joukkuelajeja, mutta naisten lentopallon mestaruusliigassa on ainakin vielä päästy pelaamaan ohjelman mukaisesti.

– Kaikki joukkueet ovat tehneet hirveästi töitä kauden eteen ja jokainen liigapelaaja haluaa pelata kauden loppuun. Omalta osaltamme toimimme vastuullisesti. Mennään peli kerrallaan ja toivotaan parasta, Niemi painottaa.

JARI HAKALA

>> Ottelun käsiohjelman löydät täältä (.pdf).