JymyVolley lähtee naisten lentopallon mestaruusliigan runkosarjan viimeiseen kotiotteluun keskiviikkona Oriveden Ponnistusta vastaan voitto tavoitteena. Lähtöasetelmat ovat kotijoukkueen kannalta mainiot, kun sunnuntaina kaatui Nurmohallissa Hämeenlinna erin 3-1. JymyVolley jatkaa keskiviikon jälkeen vielä runkosarjan kaksi päätöskierrosta vierasotteluiden merkeissä, kunnes karsintapelit tuovat Jymyn maaliskuun puolivälissä takaisin kotihalliin.

  • Keskimääräistä mukavampi on voittaa ja voittaminen tuo aina joukkueelle positiivista isoa latausta ja oikeaa jännitetä pelaamiseen, toteaa JymyVolleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Jymyn pistenikkari Hämeenlinnaa vastaan oli Jada Burse kovilla 28 pisteen tehoilla. Deja Robinson iski myös 14 pistettä ja Annika Koivuniemi jatkoi hyviä pelejään kartuttamalla kotijoukkueen pistetiliä 12 pisteellä. Lisäksi passariksi kahden erän jälkeen tullut Julia Junnila pelasi isossa roolissa kotivoitossa.

  • Meillä oli tarkoitus lähteä peliin aggressiivisesti, mutta ensimmäisessä erässä se ei onnistunut. Oman syötön kanssa oli ongelmia ja syöttövirheet meinasivat kipsata peliä alussa. Nyt keskiviikkona on selvää, että peliin pitää saada parempi alku.

Vaikka Burse oli sunnuntaina pelissä pistenikkarina joukkueen parhaimmistoa, niin päävalmentaja painottaa joukkuepelin merkitystä.

  • Kun sunnuntain pelissä homma lähti rullaamaan ja peli kaivettiin esiin, niin jokainen täytti hienosti paikkansa. Osoitimme, että itseluottamus ei katkea ja se oli meille tärkeä juttu, joka kantaa meitä.

Keskiviikon ottelulla on myös Orivedelle erittäin iso merkitys. Ponnistus on nyt sarjassa kuudentena, mutta panokset päätöskierroksilla ovat kovat ja kamppailu pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon on tiivis. Nyt sijoilla 6-9 olevista joukkueista ei kukaan ole vielä turvassa. Kun Jymy voitti Hämeenlinnan, niin se tasoitti asetelmia vielä entisestään.

Jymyn päävalmentaja toteaa Orivedellä olevan jokaiselle paikalle hyvät pelaajat. Jessika Mursula ja Milla Haapasalmi ovat joukkueen keskipelaajat. Teija Vuorenmaa ja Ada Aronen ovat yleispelaajina vahvoja ja passari Jenna Ylivainio on pelannut hyvän kauden. Oriveden hakkurina vahva on serbialaisvahvistus Milka Stijepic.

  • Aronen ja Stijepic ovat joukkueen syömähampaita ja heidät pitää saada kiinni. Emmekä voi unohtaa myöskään vastustajan keskipelaamista. Meillä itsellä torjunta on tietysti tärkeässä roolissa, mutta syöttöpeli näyttelee sitä, miten peliä haluamme ohjata, Tuovinen muistuttaa.

Kokenut päävalmentaja painottaa, että jokaisella pelillä on nyt jatkoa ajatellen iso merkitys.

  • Joukkue on iskussa ja flunssatkin ovat hellittäneet. Pisteitä lähdemme hakemaan.

Jari Hakala