JymyVolley saa perjantain kotiotteluun Nurmohalliin vastaansa naisten lentopalloliigan mestarisuosikkeihin kuuluvan Pölkky Kuusamon, joka tällä hetkellä on sarjakakkosena tasapistein sarjaa johtavan salolaisen LP Viestin kanssa. Kuusamo on kuitenkin pelannut kaksi peliä vähemmän kuin LP Viesti. Jymyn yleispelaaja Diana Lundvall näkee Kuusamon menestyksen taustalla laajan materiaalin aloitusseitsikossa, jossa kaikki pelaajat, joukkueen liberoa lukuun ottamatta, pelaavat ammattilaisina.

– Kuusamolla on myös kaksi vahvaa hakkuria laidassa. Joukkue pelaa vahvasti eri paikoista ja se avaa peliä pelaajille. Siitä syystä on vaikea puolustaa tiettyjä pelaajia, koska vahva hyökkääjä saattaa jäädä vapaaksi ja sitä me emme halua. Heillä tuntuu olevan joukkueessa myös hyvä ilmapiiri ja selkeät tavoitteet, Lundvall listaa Kuusamon menestystekijöitä.

Jymy on kohdannut tällä kaudella Kuusamon kertaalleen. Joulukuun alussa Kuusamo haki pisteet Nurmohallista erin 3-0. Lundvall toteaa Kuusamon pelin rakenteen olevan selkeä ja heillä on peruslinjat mihin luottaa.

– Heidän ei tarvitse aina pelata maksimitasolla voittaakseen. Ja mikäli jollakin pelaajalla ei ole paras päivänsä, niin joukkue pystyy kompensoimaan sen eri pelipaikoilta.

Diana Lundvall (iskemässä) on viihtynyt Seinäjoella hyvin kentällä ja sen ulkopuolella. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymy pelaa kaksi ottelua peräkkäin Kuusamoa vastaan. Perjantain kotipelin jälkeen Jymy matkaa jo maanantaina Kuusamoon vieraspeliin. Lundvall toteaa Jymyn lähtevän aina voittamaan peliä ja kärkijoukkueita vastaan tavoitteena on ottaa pisteitä mahdollisimman paljon.

– Jokainen piste ja jokainen erä voivat vaikuttaa paljonkin sarjataulukkoon. Jokaisesta pallosta ja pisteestä tulee kova taistelu, Lundvall jatkaa.

Lundvall haluaa nähdä Kuusamoa vastaan kentällä aggressiivisen Jymyn. Jymyn pitää paineistaa Kuusamoa ja ottaa pelissä myös riskiä.

– Meidän pitää onnistua syöttöpelissä, sillä vastaanotto on Kuusamon heikoin kohta. Lisäksi meidän tulee olla kärsivällinen omassa tekemisessä. Mitään ei tule Kuusamoa vastaan ilmaiseksi.

Lundvallin lisäksi kentällä nähdään toinen naisten mestaruusliigan ruotsalaispelaajista, kun verkon toisella puolella Kuusamon riveissä pelaa Lundvallin tapaan Ruotsin maajoukkueessa pelaava Linda Andersson.

– Olemme pelanneet Ruotsissa yhdessä, joten tunnen hänet hyvin. Linda on hyvä ystäväni ja on toki erilaista pelata häntä vastaan. Hän on loistava pelaaja.

Lundvall pelaa ensimmäistä kauttaan Suomessa. Hän on viihtynyt hyvin sekä kentällä, että kentän ulkopuolella. Asiat ovat hyvin samanlaisia kuin Ruotsissa ja siksi on ollut helppo sopeutua.

– Mielestäni taso Suomessa on korkealla. Peli on nopeampaa ja aggressiivisempaa kuin Ruotsissa. Joukkueet ovat hyvällä tasolla ja pelaajilla on todella hyvät perustaidot.

Jymyn joukkueen Lundvall näkee taistelutahtoisena joukkueena, jossa on hyviä pelaajia. Hyvänä päivänä joukkue on vahva, mutta heikkoutena on epätasaisuus.

– Toivon, että loppukaudella pystymme pelaamaan yhdessä paremmin joukkueena. Joukkueessa on nuoria lahjakkaista pelaajia, jotka ovat kehityskelpoisia ja valmiina tulevaisuudessa ottamaan isomman roolin kentällä. Sitä kehitystä on mukava seurata, Lundvall juttelee.

JARI HAKALA