Nurmon Jymyn syyskausi naisten lentopallon mestaruusliigassa huipentuu keskiviikon kotiotteluun, jossa vastaan tulee Kuortaneen urheiluopiston joukkue. Kuortane on pelannut tähän saakka ykkössarjaa, mutta pelaa kevätkauden mestaruusliigassa pelaten jokaista joukkuetta vastaan vieraspelin. Jymyn ja Kuortaneen ottelu on Kuortaneelle liigakauden avauskamppailu.

– Kuortane on pelannut hyviä pelejä ykkössarjassa. Joukkueella on haastajan asema, eikä ole paineita niskassa. Heillä on kova syöttö ja kova asenne. Kuortaneen joukkueen pelaajilla on halu näyttää ja joukkueella ei ole mitään menetettävää. Ei tule helppo peli. Hyvin pitää pelata, että saadaan pinnat kotiin, painottaa Jymyn päävalmentaja Kari Tuomela.

Kuortaneen joukkue on nuorten maajoukkue, joka opiskelee ja valmentautuu Kuortaneen valmennuskeskuksessa. Tuomela korostaa oman joukkueensa kohdalla hyvää valmistautumista. Jymyllä on alla hyvä peli sarjakärki Kuusamoa vastaan, josta Jymy otti yhden pisteen hävittyään niukasti 3-2.

– Kuortaneen osalta ei ole saatavilla tilastotietoa ja se tekee pelin erilaiseksi, kun ei tiedä mistä joukkue hyökkää ja miten. Ykkössarjan peleistä toki löytyy tilastot, joista näkee ottelukohtaiset pistetilastot eli kuka on tehnyt eniten pisteitä peleissä. Se tiedetään, että Kuortaneella on hyvät yleispelaajat ja hyvät keskarit. Myös passari on kokenut ja pelannut pitkään ikäluokan maajoukkueessa, Tuomela tietää.

Tuomela näkee liigan olevan oiva paikka mitata tasoa Kuortaneen nuorille pelaajille sekä näytönpaikka tuleviin vuosiin. Jymy kävi Kuortaneella pelaamassa pari harjoitusottelua ennen kauden alkua.

– Silloin Kuortaneella ei ollut vielä koko joukkue kasassa. Siellä on iso ryhmä pelaajia, mutta kaikki pelaajat on molemmilla joukkueilla kunnossa. Mukava, kun päästään iskemään yhteen hyvillä kuusikoilla, Tuomela jatkaa.

Kuortaneen otteluista pinnat lasketaan normaalisti mukaan sarjataulukkoon. Aiemmin muut joukkueet kävivät pelaamassa Kuortaneella vastaavassa tilanteessa yhden vieraspelin, mutta nyt sarjajärjestelmä on niin, että Kuortane on vierasjoukkue.

– Se on parempi niin, koska liigajoukkueille tulee muutenkin paljon matkustamista. Meitä se nyt ei olisi koskettanut, mutta muita, Tuomela tähdentää.

Tuomela toteaa Jymyn syyskauden olleen parempi kuin viime vuonna. Jymyn joukkue on välttynyt loukkaantumisilta ja joukkue on pelannut tasaisia pelejä myös sarjan kärkijoukkueita vastaan.

– Olemme hävinneet useita otteluja erin 3-1 ja niistä ei ole tullut pisteitä. Tappiot Rovaniemellä ja Hämeenlinnassa harmittavat eniten. Niissä peleissä oli pienet marginaalit, Tuomela toteaa.

Kevätkaudella Jymyllä on runkosarjassa edessä kymmenen ottelua. Tavoite on kahdeksan parhaan joukkoon pudotuspeleihin ja sieltä mitalipeleihin.

– Kevätkaudella olemme aina olleet vahvempia. Meidän joukkueessa on hyvä fysiikka ja joukkuepelaaminen kehittyy aina kauden aikana, Tuomela muistuttaa.

JARI HAKALA