Nurmon Jymyn naisten lentopallon mestaruusliigan joukkue piti kahdeksan päivän pituisen joulutauon, mutta palasi takaisin harjoituksiin jouluaaton jälkeen perjantaina. Siitä eteenpäin päävalmentaja Kari Tuomela joukkoineen on ollut päivittäin koolla kevätkauden pelien käynnistyessä loppiaisena 6.1 kotiottelulla Hämeenlinnaa vastaan. Jenkkipelaajat saivat hieman pidemmän vapaan Perry Ramsayn ja Jody Larsonin lomaillessa euroopassa.

Jymy on myös vahvistunut monen muun joukkueen tavoin joulutauolla. Madeline Haggerty on jo liittynyt Jymyn harjoitusrinkiin ja edustuspaperit on laitettu rullaamaan. Haggerty valmistui USA:sta yliopistosta ja päätti lähteä ainakin kevätkaudeksi ulkomaille pelaamaan.

– Hän tuli välipäivinä Suomeen ja on jo harjoituksissa osoittanut, että hänestä on varmasti apua joukkueelle. Haggerty on 24-vuotias kokenut yleispelaaja, kertoo Tuomela.

Kevätkauden avauksessa Hämeenlinnaa vastaan on Jymyllä revanssin paikka, sillä syksyllä kauden toisessa ottelussa Hämeenlinnassa mentiin kahdessa erässä aina jatkopalloille saakka Hämeenlinnan viedessä voiton 3-0.

– Siitä pelistä jäi paljon hampaankoloon. Tappio tuli pienillä piste-eroilla. Nyt haemme heti täyttä pistepottia. Tosin Hämeenlinnakin on eri joukkue. Emmi Riikiläkin on kuntoutunut ja takaisin joukkueessa. Toivotaan, että Haggerty on maanantaina edustuskelpoinen ja Larson myös pelikunnossa. Silloin olemme entistä vahvempia, Tuomela jatkaa.

Jymy lähtee kevätkauteen sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Eroa yhdeksänteen eli Rovaniemen Woman Volley:hin on neljä pistettä. Kevätkauden avaus Hämeenlinnaa vastaan on kolmas kotipeli putkeen. Keväällä Jymyllä on seitsemän kotiottelua ja viisi vieraspeliä. Jymy saa kotiinsa muun muassa Rovaniemen ja Kuusamon joukkueet. Runkosarjan päätöskamppailussa 8.3 Jymy iskee kotonaan uudelleen yhteen Hämeenlinnan kanssa.

– Nyt on edessä kolmen ottelun viikko. Hämeenlinnan jälkeen Ploki vieraspelissä ja sitten vielä Orivesi kotona. Näistä kolmesta pelistä pitää saada pisteitä, niin se helpottaa joukkueen olotilaa, Tuomela painottaa.

Jymyn tavoite kevätkauteen on selvä. Jymy haluaa mukaan kahdeksan parhaan joukkoon play-offeihin ja mitalipeleihin. Siirtoikkuna on auki tammikuun loppuun ja Jymyn tapaan seitsemässä muussakin liigajoukkueessa on vahvistuksia tullut.

– Yllättävän paljonkin on tullut muutoksia. Meidän tavoite on ottaa play-off paikkaan vaadittavat voitot. Sarja on tasainen ja neljän kärkijoukkueen haastajat ovat pelanneet hyviä pelejä. Marginaalit ovat pieniä ja mahdollisuudet on vaikka mihin. Luotan, että pystymme taistelemaan voitosta kaikkia joukkueita vastaan, Tuomela korostaa.

JARI HAKALA