Nurmon Jymyn ja Oriveden Ponnistuksen tasainen ja yleisöön menevä ottelu kääntyi lopulta vieraiden voitoksi sunnuntaina Nurmossa. Orivesi vei ottelun erin 1-3 (22-25,25-18,16-25,26-28).

Jymy sortui ensimmäisessä erässä virheisiin, jotka kostautuivat. Toiseen erään valmentaja Kari Tuomela toi kentälle yleispelaajaksi kauden aikana vähän peliaikaa saaneen Jessica Salmisen, joka lunasti paikkansa mainiosti. Kolmas erä oli Jymyltä ottelun heikoin, mutta neljänteen kotijoukkue keräsi itsensä, ja vieraat saivat käännettyä ottelun voitoksi vasta seitsemännellä ottelupallolla.

Katsojia Jymyn syyskauden viimeiseen kotiotteluun oli saapunut 382, ja saivat nähdäkseen tiukan lentopallo-ottelun. Orivesi pelasi Nurmossa peräti 800:nne pääsarjapelinsä, korkeimmalla sarjatasolla joukkue on pelannut 33 kautta.

Maja Krljic palkittiin Jymyn parhaana. Kuva Tomi Mäenpää.

Ottelun paras pisteiden tekijä oli kotijoukkueen Maja Krljic, joka on noussut kauden edetessä omalle tasolleen yhden välivuoden jälkeen. Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Nelli Rantanen ja Maja Krljic.

Nurmon Jymy: Krljic 25(+13), Malloy 15 (+6), Friberg 11 (+8)

OrPo: Dugan 18 (+10), Rantanen 15 (+7), Holm 12 (+4).

LähiTapiola-pisteet: 1 Rantanen, 2 Dugan, Krljic 3.

Nurmon Jymy:

Annina Keinonen: Tahtotila molemmilla joukkueilla oli korkealla, ja ottelu oli tiukkaa vääntöä. Pallot olivat pitkiä, ja kaveri oli tällä kertaa pikkasen parempi niiden tappamisessa. Tänään pelasimme varmasti yhden tasaisimmista otteluistamme, palaset alkavat loksahtaa kohdalleen. Tappio harmittaa, mutta se tuli taistellen. Kotiyleisö oli jälleen kerran aivan mahtava, kyllä tällainen kannustus sytyttää aina.

Kari Tuomela: Tänään pelattiin yleisöön menevä peli, ja hienoa olisi ollut tämä voittaa. Ensimmäisen ja kolmannen erän virheet harmittavat, mutta muuten pelasimme hyvin. Yleisö saattoi havaita, että tänään Jymy kaatui taistellen. Ehdottomasti yksi kauden parhaista peleistä. Molemmin puolin verkkoa pelattiin hyviä ja pitkiä palloja. Joulutauko tulee nyt tarpeeseen, palaamme harjoituksiin Tapaninpäivänä.

OrPo:

Nelli Rantanen: Kolmen pisteen voitto tuli, ja sitä lähdimme hakemaan. Oma peli kulki hyvin, ja tänään painoimme hyvillä syötöillä. Pelissä oli huikeasti tunnetta mukana kummallakin joukkueella, ja se näkyi kentällä. Omaan peliin osui tyhmiä virheitä, mutta nelospuolelta onnistuin paremmin. Meillä oli syksyn tavoitteena olla sarjassa sijalla neljä, mutta ihan siihen emme päässeet.

Apostolos Oikonomou: Tänään pelattiin Nurmossa todella kova ottelu. Vastakkain olivat samantasoiset joukkueet, ja me olimme tänään parempia. Onnistuimme torjunnassa, ja myös hyökkäykset menivät paremmin sen jälkeen kun muutimme pitkällä erätauolla hieman systeemiä.