Lentopallon naisten mestaruusliigaa pelaava JymyVolley on tehnyt valmentajasopimuksen Jukka ”Jere” Tuovisen kanssa. Tässä vaiheessa sopimus on vuoden mittainen, mutta se sisältää kaksi optiovuotta.

– Koko ajan pelkäsin, että näin tässä käy. Kun tulin Seinäjoelle, ajattelin, että jätän lentopallon, mutta valmentamisen into kasvoi kevään aikana. Puntaroin tätä pitkään, mutta sisäinen minä tuntui sanovan, että tämä kiinnostaa ja tähän on intohimo, kevätkaudeksi JymyVolleyn ykkösvalmentajaksi tullut Tuovinen kertoo.

JymyVolley sijoittui runkosarjassa kymmenenneksi, ja voitti Hämeenlinnan Lentopallokerhon karsintapeleissä suoraan kolmessa ottelussa. Tuovisen mukaan haasteita täynnä olleen kauden lopetus oli täydellinen.

– Vähän kuin suoraan oppikirjasta. Tavoite oli kehittää peliä, ja laittaa kausi poikki ensimmäisessä vaiheessa. Se myös toteutui, ja kevätkaudella opetetut asiat tuotiin otteluihin.

Tuovinen on pitkän linjan lentopallovalmentaja, jolla on taskussaan melkoinen määrä erivärisiä SM-mitaleita miesten mestaruussarjasta. Naisten valmentajana JymyVolley oli hänelle ensikokemus.

– Isoin ero naisten ja miesten välillä löytyy johtamisesta, ja sitä puolta haluan kehittää itsessäni. Kevään aikana tuli vastaan tosi positiivisia juttuja, kuten naisten miehiä luontaisempi tapa heittäytyä, kunhan heille antaa aihiot, Tuovinen sanoo.

JymyVolleyn joukkue ensi kaudelle on vielä rakennusvaiheessa. Tuovinen sanoo tavoitteeksi saada liigaan iskukykyinen joukkue.

– Toukokuun alussa aloitetaan sillä ryhmällä, joka on silloin kasassa. Elokuussa käynnistyy pelin kehittäminen, ja silloin porukka on kasassa kokonaisuudessaan.

Kuva: Jani Kantokoski