Naisten mestaruusliigaa pelaava JymyVolley on löytänyt pitkään etsimänsä kakkosvalmentajan päävalmentaja Patrik Ojaniemen tueksi. Tehtävään tarttuu Jukka Tuovinen, joka on yksi maan menestyksekkäimmistä miesten lentopallovalmentajista. Tuovisella on taskussaan kolme SM-kultaa, kolme hopeaa, yksi pronssi sekä kaksi Suomen Cup -kultamitalia.

Naisten joukkueen valmennusrinkiin Tuovinen lähtee nyt ensimmäistä kertaa.

  • Laji on sama, fyysisyydessä on eroja. Myöhemmin osaan ehkä kertoa, onko pelaajien käsittelyssä jotain eroa. Omana itsenäni aion toimia, hän vakuuttaa.

Tuovinen löytyi tehtävään lähempää kuin etukäteen arvattiinkaan, sillä hän valmensi viime kaudella Nurmon Jymyn miesten 1-sarjajoukkuetta. Joukkue joutui kuitenkin luopumaan sarjapaikasta pelaajapulan takia, ja Seinäjoella asuva Tuovinen jäi ikään kuin vapaaksi agentiksi.

JymyVolleyn tiimiin Tuovinen sanoo lähtevänsä avoimin ja positiivisin mielin.

  • Patrikin kanssa käytyjen useiden keskustelujen jälkeen tulin vakuuttuneeksi siitä, millaista roolia Patu minulle ajattelee.

Tuovinen sanoo ymmärtävänsä erittäin nuoren joukkueen pelin ailahtelevuuden.

  • Täytyy olla kärsivällinen, luottaa harjoitteluun ja saada tuotua harjoitellut asiat peleihin. Uskon, että kokemuksestani on hyötyä joukkueelle, sillä olen ollut vuosien varrella monenlaisissa tilanteissa, hän toteaa.

Vielä toistaiseksi JymyVolleylla on pistesaldo avaamatta. Tuovinen sanoo, ettei mieti tulostavoitteita tässä vaiheessa. Hän pitää ensisijaisena tavoitteena pelaamisen kehittämistä ja pelaajien itseluottamuksen nostamista.

Pelistä pitää nauttia. Sitä kautta tulee tulos, Tuovinen muistuttaa.