Kolmatta liigakauttaan aloittava 22-vuotias Emilia Tyynismaa tulee keskitorjujaksi JymyVolleyn riveihin 1+1 vuoden sopimuksella. 181-senttinen Tyynismaa aloitti liigauransa LP Vampulan riveissä kaudella 2021-22. Viime kauden hän pelasi LiigaPlokissa Pihtiputaalla.

  • Kiinnostus heräsi heti, kun kuulin, että Patu (Patrik Ojaniemi) tulee Nurmoon valmentajaksi. Olin hänen valmennettavanaan Kiistossa kolme kautta, ja tykkäsin Patun tyylistä valmentaa ja olla valmentaja, Emilia sanoo.

Kiinnostus muuttui todeksi, kun Ojaniemi otti yhteyttä ja kysyi halukkuutta siirtyä Pihtiputaalta takaisin kotimaakuntaan ja JymyVolleyn riveihin. 8-vuotiaana lentopallon aloittanut Tyynismaa on Kortesjärven Järvi-Veikkojen kasvatteja, ja ehtinyt pelata juniorina muun muassa Alajärvellä.

  • Tuon joukkueeseen leppoisan ja tasaisen olemukseni, ja sen mukana toivottavasti rauhallisuutta kentälle. Pidän tasaista luonnetta vahvuutenani, aika paljon saa tapahtua, ennen kuin minulla hermot kentällä pettävät, hän toteaa.

Tyynismaa uskoo uudistuvan joukkueen mahdollisuuksiin kehittyä ja myös menestyä tulevalla kaudella. Itse hän haluaa vahvistaa taitojaan etenkin muiden tsemppaajana ja joukkuepelaajana.