Veda Mansikkaviita on JymyVolleyn liigajoukkueen kapteeni tulevalla kaudella. Joukkue teki valinnan suljetulla lippuäänestyksellä. Kapteeniston toiseksi jäseneksi äänestettiin Nitta Korhonen.

Vedalle kapteenin tehtävä ei ole uusi. Hän on toiminut kapteenina niin juniorimaajoukkueessa, junioriseurassa kuin pelatessaan 1-sarjaa Jyväskylässä.

  • Passarina olen oppinut ottamaan pelin haltuun, ja olen se henkilö kentällä, joka uskaltaa puhua. Osaan tukea mutta myös potkia ihmisläheisellä tavalla persuuksille, mikäli siihen on tarvetta. Olen helposti lähestyttävä ja tulen toimeen kaikkien kanssa, Veda kuvailee itseään.

Veda myöntää, ettei valinta kapteeniksi tullut hänelle yllätyksenä vaan hän osasi jopa odottaa sitä.

  • Tulin joukkueen mukaan vasta elokuussa, joten onhan se kiva, että luottamus on löytynyt näin nopeasti. Joukkueessa on vain muutama sellainen, joiden kanssa olen pelannut aikaisemmin.

Kapteenin tehtävistä tärkeimmäksi Veda nostaa kyvyn sitoa joukkue yhteen. Kapteeni on myös se, jonka puoleen ensimmäisenä käännytään, jos tulee ongelmia.

  • Olen eräänlainen esikuva, enkä voi hölmöillä kentän ulkopuolella. Kapteeni on se, johon katseet kääntyvät, jos jotain tapahtuu, Veda naurahtaa.

Vaikka Vedalla onkin kokemusta kapteenin tehtävistä, hoitaa hän sitä nyt ensimmäistä kertaa liigatasolla.

  • Kun pelasin edellisen kerran liigaa kolme vuotta sitten, olin itse junnu joukkueessa. Nyt on otettava vastuu koko joukkueesta.

JymyVolley on joukkueena nuori. Vuonna 1999 syntynyt Veda laskeskelee olevansa suomalaisista pelaajista vanhin, kun taas joukkueen nuorimmainen on vasta 15-vuotias. Ikähaitari on suuri.

  • Onhan se haaste, mutta en minä sitä jännitä etukäteen. Hoidan kapteenin tehtävää omalla persoonallani.

Tässä vaiheessa joukkueessa on kolme ulkomaalaispelaajaa, joiden sopeutuminen niin uuteen kotimaahan kuin joukkueeseenkin on myös kapteenin harteilla.

On tärkeää, että joku kysyy, mitä kuuluu ja muistuttaa, että olet arvokas, meni peli miten tahansa. Kun olin itse ulkomailla, muistan, miten hyvältä tuntui, kun joku kysyi kuulumisia, opiskelijavaihdossa ollut Veda muistelee.