JymyVolleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen voi olla varsin tyytyväinen joukkueensa viime peleihin naisten lentopallon mestaruusliigassa. Kolmen ottelun kotipelien putkessa Jymy otti kauden avausvoiton viime ottelusta lyömällä rovaniemeläisen Arctic Volleyn puhtaasti erin 3-0. Edellinen kotiottelu sarjakärki Kuusamoa vastaan toi pisteen Jymyn tilille Kuusamon voittaessa erin 3-2. Nyt on keskiviikkona edessä kolmas peräkkäinen kotiottelu, kun verkon toiselle puolelle tulee sarjanelonen LP Kangasala.

  • Tämän vuoden puolella olemme yhtä peliä lukuunottamatta pelanneet hyviä otteluita ja selvää on, että voitto tuo aina lisää virtaa otteisiin. On mukavampi voittaa, kuin hävitä. Saimme voiton mitä tavoittelimme, ja nyt on hyvä treeniviikko takana. Lähdemme luottavaisina haastamaan kärkikastia, toteaa Tuovinen.

Tuovinen kertoo Kangasalalla olleen loukkaantumishuolia ja varmuutta ei ole, millä kokoonpanolla vastustaja tulee keskiviikkona Nurmohalliin. Se tarkoittaa myös sitä, että Jymyn valmennuksen tulee pystyä pelin aikana reagoimaan, mikäli taktiikka vaatii pikaisia muutoksia.

  • Kangasala on ollut kärkijoukkue jo vuosia, vaikka kevätkausi tähän saakka on nyt ollut hieman heikompi. Cupin välierä kuitenkin osoitti, että se on vahva joukkue, vaikka loukkaantumiset nyt hieman ovat iskukykyä syöneetkin.

Kangasalan riveissä on mielenkiintoisia nimiä kotiyleisönkin kannalta, sillä Jymyssä vielä viime kaudella pelannut Laura Penttilä on Kangaslalan ykköslibero ja keskipelaaja Ada Peura on ollut vahva viime otteluissa. Lisäksi kannattaa nostaa esiin tammikuun tähtikentälliseen valittu yleispelaaja ja hakkuri Neea-Maria Joki.

Jymyn lähtökohdat Tuovinen näkee hyvinä. Artic Volleyta vastaan Jymyn jenkkivahvistus Jada Burse pelasi hyvän pelin. Annika Koivuniemi palkittiin Jymyn parhaana ja Riikka Valkonen täydensi Jymyn hyvän hyökkäyspelin. Myös Emmi Riikilä parantaa ottelu ottelulta.

  • Viime pelissä meidän taso säilyi alusta loppuun saakka, eikä heilahduksia tullut. Peruspelaaminen kantoi pitkälle, kuten pitääkin. Toivottavasti jatkossakin peli pysyy kasassa samaan malliin. Pelasimme erittäin hyvän kuusikkopelin, jossa jokainen täytti tonttinsa.

Tuovinen tietää LP Kangasalan olevan hyökkäysvoimainen joukkue. Se tarkoittaa myös sitä, että Jymyn pitää onnistua syöttöpelissä.

  • Lähdemme hyvistä asemista. Pelin kehittäminen ja hyökkäyspelaaminen ovat meidän ykkösjuttuja. Lentopallo on kuusikkolaji ja kuusikkopeli pitää saada toimimaan tiiviisti, että tehoja saadaan irti. Nälkä kasvaa syödessä. Selvää on, että meidän tavoitteena on kauden toinen voitto.

JARI HAKALA