JymyVolleyn ja WoVon tasainen vääntö päättyi lopulta kolmessa erässä vieraiden voittoon pienimmällä mahdollisella piste-erolla sunnuntai-iltana Nurmohallilla. WoVolle kolme pistettä 0-3 ( 23-25, 23-25, 23-25). Ottelu oli joukkueiden 13. mittelö, ja ensimmäinen kerta, kun rovaniemeläiset lähtivät vieraspelistä voittajana kotimatkalle.

JymyVolleyn parhaana palkittiin #1 Riikka Valkonen.

Illan 300 hengen yleisö näki lähes identtisesti etenevät kolme erää. Ensimmäistä erää emännät johtivat pisteen, parin marginaalilla aina 21:een pisteeseen saakka. Sen jälkeen vierailla oli onnea matkassa, kotijoukkueen ote herpaantui hetkeksi, ja erän voittopallo oli helppo. Toinen erä eteni samalla tapaa tasatahtia aina 23:een pisteeseen saakka. Kaksi viimeistä pistettä Rovaniemelle. Kolmannessa erässä emännät johtivat 11-8, mutta vieraat poimivat eron kiinni piste pisteeltä. Loppu oli kuin toistoa toisesta erästä – oltiin tilanteessa 23-23, eikä kotijoukkue pystynyt kääntämään sitä voitokseen.

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Valkonen 13 /+4, Rinta-Keturi 10/+7, Lundvall 9/-5
WoVo: Kärkkäinen 13/+10, Ramos 13/+10, Konecna 11/+1

Ässät: 6-8, syöttövirheet 12-11, torjunnat 5-6, hyökkäys% 34-36, vastanotto% 40-33.

Joukkueiden parhaat:

JymyVolley – Valkonen, WoVo – Kärkkäinen.

ProLibero: Laine / WoVo

Otteluisäntä: Manupork

Katsojia 302

Kommentit:

Riikka Valkonen, JymyVolley: Kyllä kaveri pystyi tänään ratkaisemaan tiukat, eikä välttämättä tiukatkaan vaan ne kaikki ne tärkeät pisteet itselleen. Tuntui siltä, että virheitä tuli aivan liikaa. Oma peli harmittaa, kun ei pystynyt antamaan enempää joukkueelle tällaisessa tilanteessa.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Ottelu ratkesi siihen, että vastustaja viimeisteli ne paikat, jotka pitikin viimeistellä. Kaikki 25:nnet pisteet olivat meillä heikkoja. Aika lailla eriä kuvastaa se, että viimeisen erän suhteellisen helppo putosi kenttään, edellisen lopetettiin lyömällä torjuntaan ja ensimmäisen tuli verkon yli suoraan kenttään. Se kuvasti pelin kulkua, emme pystyttyä ratkaisevaan iskuun, mikä olisi pitänyt pystyä tekemään.

Erien sisällä oli isoja notkahduksia. Tilanne oli meille 8-5, ja seuraavaksi se olikin jo 8-10 vastustajalle. Pisteet eivät tulleet naapurin hyvyydellä vaan meidän huolimattomuudella. Ne olivat ratkaisevia. Jos katsoo hyvää, vastaanotto toimi riittävän hyvin, puolustuksia saatiin enemmän kuin naapuri ja tappoprosenttikin oli hyvä, mutta ehkä tässä vaiheessa miettii seuraavaa peliä varten, missä nitkahti kaikkein eniten. Sanoin joukkueelle, että liikaa ei voi tätä murehtia, hetki leuka rintaan ja sitten lähdetään painamaan eteenpäin.

Riikkaliisa Kärkkäinen, WoVo: Kolmen pisteen voitto oli meille tärkeä. Oli huonoja hetkiä, mutta saatiin pidettyä homma kasassa. Tänään saatiin tapettua pallot tärkeissä paikoissa ja pisteet kotiin. Ottelu oli todella tiukka, kuten etukäteen ajateltiin, ja oli jopa yllättävää, että se tuli meille 3-0. Nurmo antoi tänään hyvän vastuksen. Kun on hyvä joukkue, siinä on mukava pelata. Tänään pelattiin joukkueena hyvin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo: Kaikki erät kahden pisteen erolla, ja jokainen erä olisi voinut kääntyä miten vain. Ehkä me pystyimme tänään hyökkäämään laajemmalla materiaalilla, meiltä löytyi muutama ratkaisija enemmän. Se oli ehkä isoin avain voittoon.

Olen tosi tyytyväinen siihen, että kun kaikilla meidän pelaajilla oli huonoja hetkiä, muut pystyivät tukemaan. Esimerkiksi Janina Laineen toinen erä meinasi kaatua ihan kokonaan, mutta muutaman pallon jälkeen hän kasasi hyvin ja pelasi hyvän kolmannen erän. Sellaisia kasvutarinoita pitää olla. Alkukausi on ollut ehkä kaikilla ylä- ja alamäkeä, ollaan saatu pikkasen juonesta kiinni.

Meillä oli nelipäiväinen turnaus Rovaniemellä ja tehtiin talkoita, mikä oli yllättävänkin positiivinen tekijä. Kun tehtiin yhdessä hommia ja kruununa tuli vielä Hämeenlinnan kaato, kyllä se tietysti yläpäälle tekee aika paljon hyvää. Tänään meillä oli selkeästi kauden paras alku ottelulle. Vierasjoukkueeksi olimme ihan ok mukana syöttö-vastaanotossa, ja se oli eväs, joka mahdollisti voiton