Viime viikonloppuna hyvät pelit Jymy Volleyn keskipelaajana naisten lentopallon mestaruusliigassa pelannut Ada Peura toteaa tavoitteen ensi lauantain kotiotteluun kuopiolaista PuijoWolleyta vastaan olevan ensisijaisesti paluu voittojen tielle kahden tappion jälkeen. Se tarkoittaisi sitä, että myös Nurmohallin kovaa kannustava kotiyleisö pääsisi ottelun jälkeen tuulettamaan.

– Tämän kauden ensimmäinen kotivoitto on haussa. Hyvä harjoitusviikko alle ja alusta lähtien valmiina peliin, niin meillä on hyvät mahdollisuudet. Toivottavasti tulee paljon yleisöä ja saadaan hyvä tunnelma saliin, Peura toteaa.

#11 Ada Peura pelasi vahvasti LP Viestiä vastaan. Kuva: Anita Jokilehto.

Peura näkee Jymyn osakkeiden nousevan, kun kotijoukkue pelaa alusta lähtien omalla tasollaan. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kerran sarja-avauksen merkeissä Kuopiossa. Siitä pelistä Jymy otti voiton erin 3-2.

– Puijo on osoittanut, että se taistelee peleissä loppuun asti. Joukkue on kovempi kuin aiemmilla kausilla, eikä siltä oteta helppoja voittoja. En itse pelannut Kuopion pelissä, mutta Puijolla on kova syöttö ja se sai sillä meidän vastaanottoa horjutettua.

Jymyn vahvuus on alkukaudesta ollut syöttö- ja vastaanottopelin toimivuus.

– Kahdessa viime pelissä ne osa-alueet eivät ole olleet yhtä hyviä kuin alkukaudesta. Niitä pitää nyt parantaa.

Lähtökohdat otteluun ovat herkulliset. Joukkueet ovat pelanneet kuusi ottelua ja ovat sarjataulukossa peräkkäin. PuijoWolley on seitsemäntenä kahdeksalla sarjapisteellä ja Jymy pinnan perässä kahdeksantena.

– Tärkeä keskinäinen peli ja sikälikin voitto maistuisi.

Puijo on pelannut viime ottelut noususuhdanteessa. Kuopiolaiset ottivat pisteen LP Kangasalalta ja voittivat Oriveden Ponnistuksen. Jymy teki vastaavan tempun samoille joukkueille aiemmin, mutta nyt kahdesta viime pelistä on alla kaksi tappiota.

Kuopiolla on yksi ulkomaalaispelaaja riveissään, kun USA:sta kotoisin oleva hakkuri Natasha Calkins tuli Kuopioon Ruotsin ja Itävallan kausien jälkeen. Tuttu nimi on myös viime kaudella Jymyssä pelannut passari Venla Hyttinen.

– Calkins ei ollut mukana kauden avauksessa, vaan liittyi mukaan myöhemmin. Hän on tehnyt paljon pisteitä ja hänet pitää saada kiinni.

Peura pelasi viime viikonloppuna kaksi hyvää ottelua.

– Tappiot tietysti harmittavat, mutta oma peli oli sitä mitä toivoinkin ja sujui ihan mukavasti.

JARI HAKALA