Nurmon Jymy ei päästänyt HPK:ta välieriin helpolla naisten lentopalloliigan neljännessä playoff-ottelussa torstaina. Viiteen erään venynyt peli päättyi lopulta HPK:n voittoon 2-3 (25-16, 11-25, 28-26, 14-25, 9-15). Jymy antoi kauden ennätysyleisölle (527 katsojaa) koko rahan edestä. Kotijoukkueen parhaana palkittu Alexander Vojdova oli vauhdissa, samoin koko kauden erinomaisesti pelannut Emmi Riikilä. HPK jyräsi huippunopean passarinsa Chloe Collinsin avulla laidoilta läpi, ja pystyi ohittamaan Jymyn torjunnan. Sekä HPK:n parhaan palkinnon napannut Vicky Savard että Jasmine Madsen olivat välillä pitelemättömissä. Yleisö pääsi nauttimaan pitkistä palloralleista, ja etenkin jatkopalloille venynyt kolmas erä oli lentopalloa parhaimmillaan.

Jymyn parhaat pistenaiset olivat Alexandra Vajdova 22 (+6), Karoliina Friberg 14 (+10) ja Julie Mikaelsen 12 (+6). HPK:n parhaat Vicky Savard 22 (+11), Daniela Öhman 14 (+11) ja Yasmine Madsen 13 (+7).

Salla Karhu, HPK:

Ei ollut helppo peli, mutta emme me sitä odottaneetkaan. Erät menivät vuoristorataa, mutta kahdessa viimeisessä päätimme, että ilman voittoa emme täältä lähde. Nurmossa on sairaan kiva pelata, täällä yleisö kannustaa omiaan, mutta ei ole ilkeä vastustajallekaan. Ottelu ratkesi lopun torjuntoihin, ja ennen kaikkea tahtoon. Tämä ottelu voitettiin joukkueena.

Luka Chiappini, HPK:

Tänään ei todellakaan ollut helppo ilta. Jymy pelasi ensimmäisen liigakautensa, ja joukkueella on hyvä henki ja asenne. On ollut kunnia pelata playoff-pelit nimenomaan Nurmoa vastaan. He nauttivat taistelusta, ja he ovat opettaneet meille, että jokainen piste on taisteltava. Tänään pelattiin hyvä ottelu. Jymyn aggressiivinen peli ensimmäisessä erässä tuli yllätyksenä, mutta sitten saimme omat passit ja puolustuksen toimimaan. Ilmapiiri täällä antaa energiaa, ja tuo peliin laatua.

Alex Vojdova, Jymy

Tänään me pelasimme hyvän ottelun, vaikka erät olivatkin menoa ylös ja alas. Peli oli hermostunutta. Jymyllä on takana ensimmäinen kausi liigassa, ja me selvisimme siitä hyvin. Aloitimme kauden hyvin, ja se nopeutti oman paikan löytymistä. Yritin nauttia pelistä, ja antaa kaikkeni, koska tässä ottelussa meillä ei ollut mitään hävittävää. Olen iloinen viidestä erästä, ja kiitollinen meidän loistavista faneista. He antavat joukkueelle todella paljon. Harmi, että tämä kausi loppuu näin nopeasti.

Kari Tuomela, Jymy

Kautta ei voi paremmin päättää, kuin me sen tänään teimme. Pelasimme eniten yleisöön menevän pelin koko kaudella, olen joukkueesta todella ylpeä. Ottelu ratkesi kokemukseen. HPK on ollut mitalipeleissä 21 kertaa peräjälkeen, ei se voi olla näkymättä. Playoff-pelit ovat olleet meiltä rentoa peliä. Ei ole ollut mitään hävittävää, ja paineet ovat olleet vastustajalla. Kaikki oli voitettavaa, ja ehkä voitimme myös itsemme. Kun kausi alkoi, ajattelin, että kunhan mikä muu joukkue tahansa kuin HPK tulisi vastaan playoff-peleissä. Mutta ehkä olikin hyvä, että saimme vastustajaksi juuri heidät.