Nurmon Jymy ei kyennyt viemään Suomen Cupin kotipeliä keskiviikkona vaan hävisi HPK:lle puhtaasti kolmessa erässä (18-25, 23-25, 22-25). Kahden erän jälkeen jatkopaikka oli ratkennut, ja kumpikin joukkue nosti kentälle nuorta pelaajakaartia. Jymyn juniorit yleispelaaja Roosa Rajala ja passari Taija Kaukoranta pistivät parastaan, ja kirittivät joukkueensa tilanteeseen 22-23. Kokeneempi HPK tuli kuitenkin lujaa, ja vei lopulta erän ja koko ottelun nimiinsä.

Jymyn parhaana palkittiin libero Pauliina Vilppola, HPK:n ykkönen oli hakkuri Vicky Savard. Pisteissä ykköseksi nousivat Alexandra Vajdova (12) ja Vicky Savard (20).

Vicky Savard, HPK:

Ottelu ei ollut todellakaan helppo, vaikka ilta olikin meille hyvä. Tulimme Nurmoon pelaamaan omaa peliämme, ja se riitti tällä kertaa voittoon. Passipeli toimi tänään hyvin, ja vaikka ottelu oli ratkennut jo toisen erän jälkeen, riitti viimeiseen eräänkin motivaatiota. Tiesimme, että nurmolaiset eivät lopeta kesken, loppuun saakka piti pitää oma taso korkealla.

Luca Chiappini, HPK:

Ottelu ei ollut helppo. Ensimmäinen erä oli meiltä aggressiivista peliä, mutta toisessa erässä tuli ongelmia. Ratkaisimme ne kuitenkin, ja nousimme voittoon. Kolmas erä eteni samalla tapaa. Ongelmia oli, mutta ne onnistuttiin ratkaisemaan. Oli tärkeää voittaa tämä peli ja päästä jatkoon. Jotta pärjäämme myös jatkossa, on meidän pidettävä peli tällä tasolla. Jos näin käy, mitä tahansa voi tapahtua. Tytöiltä toivon vain sitä, että he antavat kentällä kaikkensa.

Pauliina Vilppola, Jymy:

Tämä oli varmaankin minulta kauden paras peli. Ottelu ratkesi HPK:n laajempaan materiaaliin, ja siihen, että he osaavat päättää hyökkäykset meitä paremmin. Kolmanteen erään junnut toivat hyvää sykettä, emmekä me lähteneet sitä häviämään. Meillä on joukkueessa todella hyvä ryhmähenki, ja on hyvä, että vastukset ovat kovia.

Kari Tuomela, Jymy:

Peliin ei voi olla pettynyt, vaikka tappio tulikin. Me halusimme hyvän pelin, ja sellaisen myös saimme. Taistelimme voitosta, ja pelasimme aivan taitojemme ylärajoilla. Toinen erä olisi ollut mukava voittaa, se meni tiukoille. Kolmannessa erässä kentälle tulleet nuoret pelaajat onnistuivat tänään paljon paremmin kuin treeneissä. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia, eikä ollut tarvetta vaihtaa heitä kentältä pois.

HPK on yksi sarjan parhaista joukkueista, ja taistelimme hyvin heitä vastaan. Koko joukkue toimi hyvin, hakkuripeli on saatu kuntoon ja keskipelaajatkin tulevat sieltä. Meidän pelimme varmentuu koko ajan.