JymyVolley lähtee naisten lentopallon mestaruusliigan lauantain kotiotteluun Nurmohalliin Oriveden Ponnistusta vastaan hyvistä asemista, sillä taskussa on keskiviikon arkipelistä komea taisteluvoitto. JymyVolley nimittäin käänsi kolmen ottelun pituisen tappioputken voittokantaan lyömällä Pihtiputaalla LiigaPlokin viisieräisessä jännitysnäytelmässä. Siitä pelistä kapteeni Riikka Valkonen haluaa lauantain kotipeliin mukaan erityisesti taistelutahdon, joka näkyi Jymyn pelissä alusta lähtien.

– Pelasimme alusta lähtien aggressiivista hyvää lentopalloa jokaisella osa-alueella. Lisäksi peli osoitti, että tämä on joukkuepeli. Jokaista pelaajaa tarvittiin, että voitto otettiin. Se oli tärkeä voitto. Lähdimme sitä hakemaan ja onnistuimme, Valkonen iloitsee.

Kapteeni Valkonen (#1) toivoo yleisön löytävän jälleen Nurmohallille huippulentopallon pariin. Kuva: Anita Jokilehto.

Valkonen kertoo keskiviikon ottelun olleen todella intensiivinen peli loppuun asti. Kapteeni on tyytyväinen, sillä se oli parasta lentopalloa, mitä Jymy on pitkään aikaan pelannut.

– Saatiin itsevarmuutta ja itseluottamusta tulevaan OrPo peliin. Kun saadaan vastustajan pisteputket nopeasti poikki, niin peli näytti, että voidaan voittaa kovia joukkueita.

Oriveden Ponnistus tulee myös Nurmoon voitto alla. Orivesi hävisi viime viikonloppuna ehkä hieman yllättäen Puijo Wolleylle, mutta kuittasi tappion keskiviikkona Hämeenlinnaa vastaan Oriveden noustua voitollaan Hämeenlinnan ohi sarjaneloseksi.

– Kova porukka Orivedellä on, mutta oli silti pieni yllätys, että Orivesi vei Hämeenlinnaa suoraan kolmessa erässä. Molemmat joukkueet ovat tosin hyvin samanlaisia. Kun peli lähtee kulkemaan, niin silloin kaikki onnistuu, ja jos peli ei kulje, niin sitten ei onnistu mikään.

Jymy ja Orivesi kohtaavat runkosarjassa toistamiseen. Lokakuun alussa Jymy tuli kotiin Orivedeltä 3-1 voitto mukanaan. Joukkueet eivät ole lokakuun alusta muuttuneet. Orivedellä on Jymyn tapaan yksi ulkomaalaisvahvistus yleispelaaja Ariana Pirv.

– Meillä toimi silloin hyvin syöttö ja torjunta, ja hyökkäystehot olivat kovat. Syöttö pitää nytkin saada kulkemaan, että sillä pystytään rikkomaan vastustajan nostopeliä ja sitä kautta hyökkäyspeliä. Orivesi pelaa hyökkäyksiä paljon Pirvin kautta. Hänet pitää saada kuriin.

Valkonen toteaa keskiviikon kovan taistelun jälkeen, että palautumisen eteen tulee tehdä töitä. Edessä on muutenkin tiivis otteluputki ennen joulua. Valkonen toivoo kotikatsomolta kovaa kannustusta.

– Korona on vieläkin näkynyt, emmekä ole päässyt samoihin katsojamääriin kuin aiemmin. Toivottavasti nyt tulee väkeä. Se olisi joukkueen kannalta mahtavaa, kapteeni Valkonen kannustaa kotiyleisöä.

JARI HAKALA