JymyVolley lähtee kauden kolmanteen otteluunsa naisten lentopallon mestaruusliigassa kotihalliin sunnuntaina voitto vahvasti tähtäimessä, sillä kahdessa aiemmassa ottelussa Jymy on kohdannut sarjan kärkipään vastustajat LP Viestin ja LP Kangasalan. Molemmissa otteluissa on tullut tappio, vaikka kauden avauksessa LP Viestiä vastaan Jymy oli lähellä viedä pelin viiteen erään.

Jymy hakee kauden avauspisteitä kolmannessa ottelussaan Puijo Wollleytä vastaan. Kuopiolaisryhmä on viime kaudesta vahvistunut varsin mittavasti ja se on voittanut molemmat kauden avausottelunsa. Kuopiolaiset hakivat pisteet ottelusta LP Viestiä vastaan viidessä erässä ja voittivat kotiottelussaan LP Vampulan selvin lukemin suoraan kolmessa erässä.
– Tasapainoinen porukka, jolla on hyvä passari. Joukkue pelaa varsin nopeatempoista peliä ja pystyy hyökkäämään vahvasti, toteaa Jymyn keskipelaaja Sara Niemi.

JymyVolley sai myös alkukaudesta lähtien vaivanneen päävalmentajakysymyksen kuntoon juuri ennen ottelua Puijo Wolleyta vastaan. Kari Raatikaisen sanottua itsensä irti vain viisi päivää ennen sarjan alkua, Jymy sai nyt riveihinsä nuoren valmentajan. Naisten joukkueen valmentajana jatkaa jo pari viikkoa joukkuetta valmentanut 27-vuotias Aleksi Mutka. Sopimuksen 1+1 tehnyt Mutka on aiemmin toiminut Jymyssä juniorivalmentajana.

Keskipelaaja Niemi toteaa oman joukkueensa mahdollisuudet Puijo Wolleyta vastaan olevan syöttöpelin toimivuudessa.
– Meidän pitää saada syötöllä vastustajan vastaanotto rikki. Oma torjunta ja puolustus ovat myös ratkaisevassa asemassa, että pääsemme sitä kautta peliin kiinni.

Jymy ei ole kohdannut Puijo Wolleytä viime kauden pelien jälkeen harjoitusotteluissa.
– Muutama pelaaja heillä on tutuja. Sitten on tullut muutama uusi. Joukkue on uudistunut kovasti, sillä heillä on kolme ulkomaalaisvahvistusta eli passari Oksana Rusnachenko, yleispelaaja Johelins Belissario ja keskipelaaja Sarah Schmid. Joukkue on selvästi vahvistunut.

Puijo Wolley ja Jymy ovat viime kausina pyörineet samoilla sijoilla sarjataulukossa, mutta ainakin alkukausi on osoittanut, että kuopiolaisjoukkue haluaa eteenpäin. Jymy puolestaan on sarjassa ainoa joukkue, joka pelaa täysin kotimaisin voimin.
– Kyllä he ovat vahvistuksia hakeneet tarkoituksella.

Niemi luottaa Jymyn pelin aukeavan.
– Olemme kehittäneet omaa pelaamista monipuolisesti. Olemme keskittyneet eri osa-alueisiin varsin tasapuolisesti, mutta torjunta, puolustus ja hyökkäys ovat olleet enemmän esillä. Myös kommunikaatio on ollut työn alla, Niemi kertoo.