Vilppola painottaa positiivista ilmettä

Nurmon Jymy palaa takaisin kotiin Nurmohalliin kahden vieraspelin jälkeen tiiviin ottelutahdin tuodessa jo keskiviikkona Suomen cupissa Jymyn vieraaksi Pihtiputaan LiigaPlokin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella naisten lentopallon mestaruusliigassa Jymyn voittaessa kotonaan suoraan kolmessa erässä lukemin 3-0.

– Ploki on parantanut otteitaan meidän edellisestä pelistä. Vastustajan joukkuepeli on hioutunut paremmin yhteen ja se on erityyppinen kuin kauden alussa. Nälkäinen tiimi tulee vastaan, painottaa Jymyn libero Pauliina Vilppola.

LiigaPlokilla on neljä jenkkivahvistusta. Joukkueen alkukausi oli nihkeä, mutta nyt otteet ovat parantuneet . LiigaPloki hävisi mestari HPK:lle viikonvaihteessa, mutta voitti kolme edellistä otteluaan.

– Vastaanotto on isossa merkityksessä. Mikäli vastustaja saa pallot ylös, niin siltä löytyy hyökkäysvoimaa, viittaa Vilppola LiigaPlokin hakkuri Canace Finleyhin ja yleispelaaja Alex Reidiin.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Villpola toteaa Jymyllä olleen hyvä päivä.

– Sitä tarvitaan nytkin jatkopaikkaan. Vastaanotto pitää olla kunnossa ja jatkohyökkäyksissä on oltava vastustajaa kovempi.

Sunnuntaina Jymyn vieraaksi saapuu naisten lentopallon mestaruusliigan ottelussa kahdella viime kaudella suomenmestaruuden voittanut Hämeenlinnan HPK. Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella. Jymy menee kuitenkin ottelun kerrallaan ja HPK:n tarkemman analyysin paikka on vasta keskiviikon Suomen cupin ottelun jälkeen.

– Varmasti kova joukkue, joka on ollut pitkään mitaliputkessa. Emme kuitenkaan vielä ole suunnitelmia punoneet siihen otteluun.

Jymyllä on kuitenkin valttikortti taskussaan. Keskitorjuja Karoliina Friberg voitti HPK:ssa kaksi suomenmestaruutta, mutta siirtyi tälle kaudelle nousija Jymyyn.

– Karoliinalla on siellä tuttuja. Hän varmasti antaa oman näkemyksensä joukkueesta, Vilppola toteaa.

Alkukausi on ollut nousija Jymylle positiivinen. Vilppola toivoo saman jatkuvan.

– Ennakkoluulottomuus on ollut meidän vahvuus. Ei ole lähdetty päät painuksissa yhteenkään otteluun.

Jymyn iloiset tuulettelut kentällä ovat tarttuneet myös kotikatsomoon.

– Lentopallon on laji, jossa varmaa voittajaa ei ole. Iloinen ja positiivinen ilme ja joukkuehenki on tärkeä, Vilppola muistuttaa.

Jymy kohtaa LiigaPlokin Suomen cupissa keskiviikkona klo 18.30 ja saa vastaansa naisten lentopallon mestaruusliigan ottelussa sunnuntaina HPK:n klo 17.00.

JARI HAKALA