Vastus kovenee toisessa kotiottelussa

Nurmon Jymy jatkaa naisten lentopallon mestaruusliigan otteluja myös toisella kierrokselle kotisalissaan, kun sarjaohjelman laatija on sijoittanut Jymylle kaksi kotiottelua peräkkäin. Sarjanousijan avaus oli komea Jymyn kaataessa LP Kangasalan eikä jännityksen merkkejä ollut nähtävissä. Päinvastoin Jymy pelasi iloista ja rentoa lentopalloa.

– En tiedä onko kotiavaus ja toinen kotiottelu perään hyvä asia, mutta ainakin sarjakauden avaus näytti, että oli positiivista avata sarja kotona. Pelasimme omalla tasollamme ja vastus oli sopiva meille kauden alkuun, toteaa Jymyn valmentaja Kari Tuomela.

Jymyn ensimmäinen peli myös vahvisti sen, että hankinnat ovat menneet nappiin. kapteeni Julie Mikaelsen palkittiin parhaana ja Alexandra Vajdova sekä Karoliina Friberg olivat Jymyn parhaimmistoa. Ensi sunnuntaina vastus kuitenkin kovenee. Liiga Ploki Pihtiputaalta on pelannut liigassa syksystä 2003 lähtien ja on kerran ollut mitaleilla voittaen pronssia kauden 2006 päätteeksi. Liiga Ploki puolestaan johti kotisalissaan kauden avausotteluaan LP Vampulaa vastaan erin 2-0, mutta hävisi lopulta 3-2.

– Liiga Plokin tappio oli iso yllätys. Katsoin pelin TV:stä ja jokin siinä tökki. Heidän peli ei vain kulkenut. Oliko kotisalin jännitys vai mikä, Tuomela arvelee.

Jymy on kohdannut Liiga Plokin kahdesti harjoitusottelussa.

– Yhden erän olemme heiltä pystyneet viemään. Vastus kovenee ja on varmaa, että tappion jälkeen joukkue tulee Nurmoon kovalla sykkeellä, Tuomela jatkaa.

Liiga Plokilla on neljä kovaa jenkkipelaajaa aloituskuusikossa. Passari Suzanne Horner on liigan parhaita ja palkittiin myös avausottelun parhaana. Tuomela painottaa koko jenkkinelikön olevan kovia ammattipelaajia. Hakkuri Canaze Finley lyö korkealta ja kovaa, sillä pelinaisella on mittaa peräti 193 cm. Kotimaisia kärkinimiä on maajoukkueessakin pelannut joukkueen kapteeni Nette Tuominen. Liiga Plokilla on kova aloituskuusikko, mutta joukkueen ongelma on kapea materiaali. Penkiltä ei yhtä kovia tekijöitä löydy.

– Meidän pitää vahvistaa omaa syöttöä ja torjuntaa. Kun torjunta on kohdallaan ja pelaamme monipuolista hyökkäyspeliä, niin ne ovat meidän aseet. Lisäksi meidän pitää pystyä iskemään keskeltä, kun on sen paikka, Tuomela painottaa.

Jymyn valmistautuminen noudattaa tuttua kuviota. Vastustaja käydään läpi tarkasti.

– Tiedämme, että Liiga Ploki hyökkää kovaa. Meillä kaikki 12 pelaajaa ovat iskussa. Aloitimme valmistautumisen tulevaan peliin maanantaina, Tuomela kertoo.

Jymy kohtaa Liiga Plokin sunnuntaina 1.10 klo 17.00 Nurmon liikuntahallilla.

JARI HAKALA

Osta ennakkolippu peliin netistä >> seat4.me ja varaa parhaat paikat!