JymyVolley ja WoVo kävivät sunnuntai-iltana aina viisi erää vaatineen tasaisen väännön, ennen kuin kotijoukkue saattoi ynnätä sarjataulukkoon viikko sitten saamaansa kolmeen pisteeseen kaksi lisää. Ottelu päättyi luvuin 3-2 (25-23. 25-12, 21-25, 21-25, 15-11).

Erät etenivät tasaista tahtia JymyVolleyn ollessa kuitenkin lähes koko ajan hieman niskan päällä. Ottelussa nähtiin pitkiä palloralleja, jotka jaksettiin vetää loppuun saakka, kuten valmentaja Kari Raatikainen ennen ottelua toivoi. Eriä leimasi myös iso joukko sekä verkko- että syöttövirheitä. Emäntien Venla Raitala otti paikkansa ottelun alusta alkaen, ja paukutti pisteitä tasaiseen tahtiin. Riikka Valkonen ja Henni Rinta-Keturi pelasivat omalla tasollaan.

JymyVolley otti kauden toisen voittonsa WoVon kustannuksella. Kuva: Keijo Tuomela.

Pitkällä tauolla vieraat tekivät ryhtiliikkeen, ja sekä Saana Lindgren että Riikkaliisa Kärkkäinen veivät palloja pisteiden edestä loppuun saakka. Kotijoukkue sortui virheisiin, jotka kostautuivat ja vieraat veivät kaksi seuraavaa erää.

Viidettä erää JymyVolley vei alusta alkaen. Riikka Valkosen neljän pisteen syöttöputki vei kotijoukkueen neljän pisteen etumatkalle, eikä WoVo enää pystynyt tavoittamaan karkulaista.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Mellilässä lajin pariin tulleet Venla Raitala JymyVolleysta ja Saana Lingren WoVosta. ProLibero: Laura Penttilä JymyVolley. Katsojia yhteensä 274.

Parhaat pistenaiset:

JymyVolley: Riikka Valkonen 20 (+10), Venla Raitala 17 (+8), Henni Rinta-Keturi (11 (+3)
WoVo: Saana Lindgren 22 (+11), Oona Viljanen 17 (+3), Riikkaliisa Kärkkäinen 16 (+2)

Kommentit:

JymyVolley:
Venla Raitala: Kaksi ensimmäistä erää oli aika levotonta peliä meiltä, mutta loppua kohti peli tasaantui. Lähdimme hakemaan voittoa kotisalissa. Oma peli oli hyvää, vaikka hyökkäysvireitä tulikin paljon. Vastaanotto pysyi hyvin kasassa, vaikka vastustaja pommittikin minua.

Kari Raatikainen: Pitkissä palloissa kierrokset nousivat ja niissä näkyi kiire. Peli oli vähän kuin treeneissä pelattavaa nopeaa peliä. Verkkovirheet harmittavat, ne vaikuttavat pelin luonteeseen. Tärkeää oli, että kun pelin viidennessä erässä piti voittaa, me pystyimme sen myös tekemään ja pidimme kiinni viimeiseen saakka. Rovaniemellä on vahva peli-identiteetti, eivätkä helpot pallot putoa heidän kenttäänsä. Molempien pelissä oli paljon hyviä elementtejä. Tänään pelattiin viihdyttävää lentopalloa.

WoVo:
Saana Lindgren: Viides erä hätiköitiin ja hävittiin siitä syystä. Tämä peli vastasi hyvin kaikkia pelejä, joita olemme tähän saakka pelanneet. Välillä johdamme, mutta sitten tulee jokin, ja vastustaja menee ohi. Syytä

siihen pitää etsiä. Omaa peliäni helpottaa se, että meillä on hyvä vastaanotto ja hyvä passari. Ei tarvitse kuin iskeä. Toki kesä on tehty hyvin töitä ja olen pysynyt terveenä.

Teemu Mäkikyrö: Tulimme napsun verran perässä JymyVolleyta koko ottelun ajan. Välillä pelissä oli hyviä pieniä pätkiä, ja vastustajan verkkovirheet pitivät meitä hengissä hetken aikaa. Ottelun tulos on ihan oikeutettu, emme ansainneet voittoa tällä pelillä. Viidennessä erässä meillä oli etsikkoaikamme, mutta emme onnistuneet sitä ottamaan.