JymyVolley pääsi kotivoiton makuun, kun WoVo Rovaniemeltä kaatui sunnuntai-illan ottelussa kolmessa erässä (25-18, 27-25, 25-21).

Ensimmäistä erää Jymy vei lähes miten tahtoi. Parhaimmillaan johto oli jo yhdeksän pistettä, mutta erän lopulla vieraat ryhdistäytyivät ja kirivät loppulukemat itselleen siedettäviksi. Jymyn Kaisa ”Kassu” Nyman teki heti erän alussa historiaa, ja paukautti kenttään 4000:nnen liigapisteensä. Kotiseura muisti Kaisaa kukkasin toisella erätauolla.

Toiseen erään WoVo tuli vahvalla otteella, ja piti emännät kurissa erän loppuun saakka. Kotijoukkueen Perry Ramsey oli jälleen kerran nainen paikallaan, ja hän sekä iski että jujutti palloja lattiaan vieraiden torjunnan taakse. Tiukassa erässä vaadittiin peräti kolme eräpalloa, ennen kuin emännät kuittasivat sen kotiin luvuin 27-25.

Kolmanteen erään vieraat lähtivät virtaa täynnä, ja veivät alussa kotijoukkuetta. Kari Tuomelan aikalisän jälkeen syöttöruutuun pääsi Jessica Salminen, joka nosti viiden pisteen putkella kotijoukkueen takaisin peliin. Sen jälkeen eivät emännät antaneet vieraille enää siimaa, vaan veivät erän ja samalla koko ottelun selvin numeroin

Ottelun parhaat pisteet:

Jymy: Ramsey 18 (+11), Nyman 12 (+10), Niemi 10 (+8)

Wovo: Taylor 17 (+5), Jordan 11 (+6), Pyhäjärvi 10 (+1).

LähiTapiola-pisteet: 3p Ramsey, Jymy, 2p Slover Wovo, 1p Nyman Jymy.

PROLibero: Outi Polso, WoVo.

JymyVolley:

Kaisa Nyman teki historiaa sunnuntai-illan kotipelissä ylittäessään 4000 liigapisteen rajan. Jaostoa johtava Katariina Toivola onnittelee.

Kaisa Nyman: Meillä oli kentällä tänään hyvä henki. Puolustimme hyvin, keskipeli toimi mainosti. Pelasimme monipuolista peliä, jota passari Annina (Keinonen) pyöritti hyvin. Me olemme tienneet, että olemme hyviä, kunhan saamme yhteispelin sujumaan. Tämä ottelu oli ehdottomasti paras peli joukkueelta tällä kaudella, ja antoi meille varmasti itseluottamusta. Peli oli kasassa koko ajan ja jaksoimme keskittyä ja tehdä loppuun saakka.

Kari Tuomela: Me saimme tänään ehjän pelin ja taistelimme erien loputkin voittoon saakka. Ilme oli hyvä ja olimme kentällä joukkueena. Perryllä oli tänään hyvä päivä, ja Anniina pelasi yhden parhaista peleissään Jymyn paidassa. Myös Sara Niemi pelasi ehjän ja ehkä yhden pelaajauransa parhaista peleistä. Ottelu lupaa hyvää jatkoon, mutta sen voi sanoa, että kaikkia osa-alueita pitää ehtiä harjoitella koko ajan. Nyt vastaanotto on jäänyt harjoituksissa vähemmälle, ja se oli myös meillä huonoin osa-alue.

WoVo:

Viivi Pyhäjärvi: Me emme pelanneet omalla tasollamme. Teimme liikaa virheitä, emmekä saaneet Jymyn syöttöputkia poikki. Omassa pelissä oli myös liikaa virheitä, en löytänyt rytmiä ensimmäistä kertaa.