JymyVolley palaa takaisin Nurmohalliin kotiottelujen pariin naisten lentopallon mestaruusliigassa kahden viikon tauon jälkeen Jymyn vierailtua kahdesti peräkkäin pääkaupunkiseudulla Helsinki Volleyn vieraana. Kaksi vieraspeliä sujui hyvin, sillä Jymy otti molemmista täyden pistepotin.

– Lähdimme Helsinkiin ennakkosuosikkina ja joukkue käsitteli sen tilanteen hienosti, kiittelee päävalmentaja Kari Raatikainen.

Raatikainen luottaa, että kotiotteluun Hämeenlinnaa vastaan tulee nälkäinen Jymy, joka haluaa jatkaa pisteputkessa.

– Edellisessä kotiottelussa Rovaniemen WomanVolleyta vastaan meillä jäi peli viimeistelemättä ja tuli takkiin. Sen haluamme karistaa pois kotiyleisön edessä.

Hämeenlinna tulee Nurmohalliin tällä kaudella toistamiseen. Reilu kuukausi sitten Jymy hävisi tiukan pelin erin 3-2.

– Se oli tiukka ja laadukas lentopallo-ottelu. Tosin viides erä hieman karkasi meiltä käsistä.

JymyVolleyn päävalmentaja Kari Raatikainen (kesk.) toivoo joukkueeltaan tasaisempaa suorittamista läpi ottelun. Kuva: Anita Jokilehto.

Tuon ottelun jälkeen Hämeenlinna voitti Helsinki Volleyn, mutta kärsi sitten neljän ottelun tappioputken. Hämeenlinna on ollut hieman epävireinen. Se voitti LP Vampulan, mutta hävisi tämän viikon keskiviikkona LP Viestille.

– Hämeenlinna on kokenut muutoksia. Sieltä lähti pois serbialaispelaajat, mutta se on silti laadukas joukkue. Joukkueessa on maajoukkueen kakkoshakkuri Yasmine Madsen ja kovat keskipelaajat Michaela Madsen sekä Vera Klimovich.

Raatikainen toteaa Jymyn vastaavan hyvällä liberopelillä sekä puolustuspelillä. Jymyn syöttöpeli on ollut myös hyvässä vireessä alkukauden otteluissa.

– Nykylentopallo on sitä, että syöttö- ja vastaanottopeli ratkaisee. Meidän pitää pystyä hyvällä syötöllä horjuttamaan Hämeenlinnan vastaanottoa, niin pystymme haastamaan. Se ei tarkoita, että syötöllä pitää tulla suoria pisteitä, vaan sillä pitää vaikeuttaa vastustajan vastaanottoa, Raatikainen tarkentaa.

Hämeenlinna on sarjassa viidentenä pisteen edellä kuudentena olevasta Jymystä. Raatikainen on tyytyväinen joukkueensa alkukauteen.

– Tosin meillä on ollut pelin sisällä liikaa tason heittelyä ja siitä pitää päästä pois niin, että vahva esitys kantaa läpi ottelun. Lähtökohdat ovat mielenkiintoiset ja sarja tosi tasainen. Kolme kärkijoukkuetta on erottunut, mutta sen jälkeen voit yhdellä voitolla tai tappiolla olla joko neljäs tai kahdeksas, Raatikainen laskeskelee.

JARI HAKALA