Nurmon Jymyn lentopallon naisten mestaruusliigan joukkueella on edessään kaksi ratkaisevaa ottelua taistelussa runkosarjan kahdeksannesta sijasta ja paikasta pudotuspeleihin. Tällä hetkellä Jymy on kahdeksantena kaksi pistettä edellä pudotuspeliviivan alla olevaa Rovaniemen WoVo:a. Rovaniemellä on jäljellä yksi ottelu sen kohdatessa ensi lauantaina sarjavitosen LP Vampulan kotonaan. Jymyllä puolestaan on jäljellä kaksi ottelua. Ensin torstaina vieraspeli Pihtiputaalla sarjakolmosta LiigaPlokia vastaan ja sunnuntaina runkosarjan huipennus kotona Nurmohallissa sarjakuutosta Hämeenlinnaa vastaan.

– Pihtiputaalta lähdemme hakemaan pisteitä niin, että jo se peli ratkaisisi pudotuspelipaikan. LiigaPlokin valmentaja on vaihtunut ja joukkue pelaa nyt rauhallisempaa peliä. Kahdella pisteellä paikka on varma ja hyvää on myös se, että paikka on täysin meidän omissa käsissä. Nyt pitää vain pystyä voittamaan, toteaa Jymyn päävalmentaja Kari Tuomela.

Jymyn selkeä tavoite on pääsy pudotuspeleihin. Karsintapelit olisivat muutenkin hankalat, sillä niiden osalta liigajoukkueille tulee lähes kuukauden ottelutauko. Rovaniemen nousu lähelle Jymyä on ollut ehkä hieman yllättäväkin.

– Harmittaa se, että runkosarjan kolmospaikan osalta on pelattu ristiin, Tuomela huomauttaa.

Jymyn osalta runkosarja huipentuu kotiotteluun Hämeenlinnaa vastaan. Alkukaudesta Hämeenlinnassa Jymy hävisi 3-0, mutta kuittasi joulutauon jälkeen kotonaan voiton erin 3-0.

– Kova taistelu pisteistä tulee. Hämeenlinna tulee varmasti ykköskuusikollaan, vaikka ottelulla ei enää ole sille merkitystä, sillä Hämeenlinna on joka tapauksessa kuudes. Me pääsemme myös pelaamaan vailla loukkaantumisia. Jos meidän pudotuspelipaikka ei aiemmin ratkea, niin selvää on, että tästä pelistä voitto halutaan, Tuomela jatkaa.

Hämeenlinna kärsi alkukaudesta loukkaantumisista ja osa ulkomaalaisista pelaajista oli poissa. Nyt Hämeenlinna on kuitenkin iskukykyinen ja tasokas. Vaihdosta löytyy pelaaja paikalle kuin paikalle.

– Hämeenlinna on liigan tasaisimpia joukkueita ja se pelaa monipuolista hyökkäyspeliä, jota on vaikea lukea. Uusi hakkuri Mikayla Shields on vasuri ja hän tuo nimenomaan hyökkäyspeliin monipuolisuutta, Tuomela mainitsee.

Hämeenlinnan hakkurina pelasi alkukaudesta Olouma Okaro, mutta hän loukkaantui ja Shields tuli korvaajaksi. Joukkueessa on kolme ulkolaista. Shieldsin lisäksi argentiinalainen keskipelaaja Victoria Michel Tosi ja serbialainen yleispelaaja Ivana Jeremia. Kaksi kautta Jymyssä pelannut Karoliina Friberg palasi takaisin Hämeenlinnaan ja tuttu pelaaja kotiyleisölle on myös Jymyn kasvatti Emmi Riikilä.

– Olemme harjoitelleet hyvin ja kaikki ovat terveenä. Toivotaan, että runkosarjan päätösotteluun löydämme joukkueena parhaan vireen. Lähdemme pelaamaan rohkeasti omaa peliä ja taistelemaan voitosta, Tuomela painottaa.

JARI HAKALA