Nurmon Jymy avasi lentopallon naisten Mestaruusliigan kotikentällään varsin lupaavasti, vaikka joukkue joutui tunnustamaan tiukan taistelun jälkeen viime vuoden mestarijoukkueen Hämeenlinnan Lentopallokerhon paremmaksi eräluvuin 2-3. Ottelussa nähtiin paljon hyvää Jymyltä, vaikka emäntien esitys hiukan kaksijakoinen olikin.

– Melko tyytyväinen voi olla tuohon kauden ensimmäiseen otteluun ja yhteen pisteeseen, Jymyn valmentaja Kari Tuomela sanoi.
– Ensimmäisessä erässä olimme hyvin valmiita pelaamaan ja se toi erävoiton. Toisessa ja kolmannessa erässä sen sijaan olimme vastaantulijoita ja siinä taisi joukkueeseen iskeä kauden ensimmäisen sarjaottelun tuoma jännitys. Neljännen erän tasonnosto oli sitten taas hyvä merkki joukkueen iskukyvystä sekä henkisestä voimasta. Hämeenlinnaa vastaan pelattu ottelu antoi meille uskoa, että harjoituskaudella on tehty oikeita asioita ja pystymme pelaamaan hyvin jokaista joukkuetta vastaan tässä sarjassa.

Tiistaina Jymy esiintyy jälleen kotisalissaan, kun verkon toiselle puolelle klo 18.30 alkavassa ottelussa tulee viiden ulkomaalaispelaajan vahvistama LiigaPloki Pihtiputaalta. Tuomela odottaa ottelusta tulevan tiukan, koska molemmat joukkueet tuntevat vastustajan pelisysteemit hyvin.

– Uskoisin, että se joukkue tulee olemaan tiistaina vahvoilla, joka pystyy pitämään omat virheet pois. Esimerkiksi LiigaPloki teki ensimmäisessä ottelussaan Hämeenlinnaa vastaan todella paljon omia virheitä ja jos heille tulisi niitä samanlainen määrä, niin olisimme vahvoilla. Todennäköistä on kuitenkin, että LiigaPloki parantaa omaa peliään ja karsii virheitä pois, joten voitosta tullaan käymään tiukka taistelu, Tuomela pohti.

– Olen vakuuttunut, että me myös parannamme omaa peliämme tuosta kauden ensimmäisestä ottelusta. Hämeenlinnaa vastaan meidän vahvuus oli joukkueen tasaisuus ja on todella hyvä asia, ettei olla vain yhden tai kahden pelaajan varassa. Tasaisesta joukkueesta löytyy aina ratkaisijoita ja se tekee myös vastustajan puolustamisen vaikeammaksi. Kun tähän lisätään vielä kotiyleisön tuoma äänekäs tuki, niin meidän lähtökohta tiistain peliin LiigaPlokia vastaan on varsin hyvä, Tuomela myhäili.

Teksti: Paavo Eloniemi