Nurmon JymyVolleyn kotiottelut naisten lentopallon mestaruusliigassa käynnistyvät sunnuntaina Nurmohallissa kovalla ottelulla, kun Jymy saa vastaansa viime kauden runkosarjan ylivoimaisen ykkösen sekä Suomen cupin voittaneen LP Kangasalan. Joukkueet kohtasivat viime kaudella puolivälierissä Kangasalan edetessä välieriin. Mestarisuosikin matka kuitenkin päättyi siihen koronan iskiessä joukkueeseen ja Kangasala suljettiin sarjasta välierävaiheessa.

– Viime kauden loppu jätti varmasti haavat, jotka Kangasala haluaa nyt parsia kasaan. Sieltä tulee nälkäinen joukkue vastaan. Vastus kovimmasta päästä, mutta ei meillä jatkokaan helppo ole, kun tulee Hämeenlinna ja LP Viesti kotiin, toteaa Jymyn päävalmentaja Kari Raatikainen.

Jymy haki avauskierrokselta voiton Kuopiosta. Kangasala puolestaan hävisi kotonaan Pölkky Kuusamolle. Kauden kotiotteluiden avauksella Raatikainen näkee kuitenkin suurena arvona sen, että joukkue pääsee pitkästä aikaa kotiyleisön eteen.

– Viime kausi pelattiin käytännössä nollayleisölle. Yleisöä ja tunnelmaa katsomoon kaivataan. Kuopiossa oli jo jonkin verran yleisöä, mutta Nurmohallissa tunnelma on aina taattu, Raatikainen jatkaa.

Kari Raatikaisen luotsaama JymyVolley pääsee pitkästä aikaa pelaamaan kotiyleisön edessä. Kuva: Keijo Tuomela.

Jymyn joukkueessa on tullut vaihdoksia. Uusina passareina joukkueeseen ovat liittyneet Vampulasta Mila Viljanen ja Aino-Kaisa Etelä. Viime kauden passareista Anniina Keijonen jäi pois loppukaudesta ja Venla Hyttisen matka jatkui Kuopioon. Venla Raitala puolestaan lähti Turkuun, mutta tilalle saatiin Ruotsin maajoukkueen yleispelaaja Diana Lundvall. Hän on kotoisin Örebrosta, mutta pelasi viime kauden Sveitsissä. Uusi pelaaja on myös Plokista tullut keskipelaaja Sanni Raitanen.

– Olemme onnistuneet korvaamaan lähtijät laadukkailla pelaajilla. Lisäksi omaa juniorikaartia on nostettu mukaan näyttöjä antamaan.

LP Kangasalan runko on puolestaan säilynyt varsin hyvin. Uusista pelaajista mielenkiintoinen nimi kotiyleisölle on Emmi Riikilä, joka on saanut lentopallo-oppinsa Jymyssä. Kangasalalla on kaksi ulkomaalaisvahvistusta eli keskipelaaja Braedyn Tutton Kanadasta ja hakkuri Gabriela Da Silva Brasiliasta. Riikilän lisäksi maajoukkuepelaajia ovat passari Katja Kylmäaho ja libero Tiiamari Sievänen.

– Laadukas pelaajarinki heillä on kasassa. Nykyisestä maajoukkueesta on kolme pelaajaa ja edellisestä viisi.

Raatikainen toteaa Kangasalan olevan tasainen joukkue, jonka passari pyörittää hienoja hyökkäyskuvioita, jossa peli elää ja kehittyy. Omalle joukkueelle ohje on selvä.

– Syöttö ja vastaanotto pitää olla hyvällä tasolla. Se on sitä nykyistä lentopalloa, Raatikainen kiteyttää.

Osta viralliset liput otteluihin | lippu.fi

JARI HAKALA