JymyVolley avasi naisten lentopallon mestaruusliigan kevätkauden Kuopiossa PuijoWolleyta vastaan sunnuntaina.

Ottelu pelataan tyhjille katsomoille.
Osta tukilippu ja tue JymyVolleyn kautta.
Ottelun voit katsoa LIVENÄ Ruutu + palvelusta!

>> Lataa ottelun käsiohjelma (.PDF)

Nyt edessä on myös kevätkauden kotiotteluiden avaus, kun ensi sunnuntaina Nurmohalliin saapuu sarjakolmonen Hämeenlinna. Viimeksi Jymy on pelannut kotona marraskuun lopussa LiigaPlokin kaatuessa kotihallissa. Korona pandemia kuitenkin keskeytti ottelut LiigaPloki pelin jälkeen viideksi viikoksi.

– Nyt näyttää, että pääsemme sunnuntaina pelaamaan, mutta tilanteet vaihtelevat nopeastikin. Tyhjille katsomoille kuitenkin pelataan, kuten Kuopiossakin, toteaa Jymyn päävalmentaja Kari Raatikainen.

Kari Raatikainen antaa kiitosta pelaajien motivaatiolle hyvin erilaisen kauden aikana. Kuva: Keijo Tuomela.

Jymyn syyskauteen ja seitsemänteen sijaan runkosarjassa Raatikainen on suhteellisen tyytyväinen.

– Odotusarvo ei ollut suuri ja sitä kautta haasteet kovat, mutta joukkue on vastannut niihin hienosti. Pari-kolme pistettä olisi ollut realistista saada lisää, sillä Orivedellä olimme hyviä vieraspelissä, ja meidän 3-2 voitot sekä Rovaniemestä että Kuopiosta olisivat hyvin voineet olla kolmen pinnan voittoja.

Raatikainen on tyytyväinen, että joukkue löysi syyskaudella oman peli-identiteetin.

– Joskus se riitti pelin voittoon ja joskus hyvään haastoon sekä oli myös pelejä, missä se ei riittänyt mihinkään. Syöttö- ja torjuntapeli ovat osa-alueet, jotka ovat olleet uomissaan hyvin koko kauden ajan.

Sunnuntaina vastaantuleva Hämeenlinna voitti kotonaan marraskuun puolivälissä Jymyn selvin lukemin. Hakkuri Yasmine Bjerregård Madsen oli yksittäisistä pelaajista pitelemätön.

– Peli Hämeenlinnassa ei ollut meiltä huono, mutta Hämeenlinna oli siinä vaiheessa syyskauden vahvimmassa vireessä. Iskukykyinen joukkue tulee vastaan ja meidän pitää parantaa omaa pelaamista. Täytyy myös muistaa, että yleensä kerran kaudessa joukkue pelaa superpelin. Me emme sitä ole vielä tällä kaudella pelanneet. Se voisi tulla vaikka nyt.

Poikkeuskausi on nyt Jymyllä puolivälissä. Jäljellä on 14 ottelua. Peliruuhka tammikuun lopulta maaliskuun alkuun on raju.

– Olemme tehneet paljon fysiikkaa, että kestämme peliruuhkan. Tämä kausi on jo tähän mennessä ollut hyvä oppimisprosessi paitsi joukkueelle, mutta myös valmennukselle.

Raatikainen toteaa, että joukkueen kesken puheet koronasta pyritään pitämään vähissä, mutta päävalmentaja sanoo, että usein keskustelu kuitenkin siihen menee.

– Kyllä itsekin pelolla mietin, mitä tapahtuu. Suomen rajojen ulkopuolella tilanne on monessa maassa kaoottinen. Kriisin hoito on ollut Suomelta hieno suoritus ja olisihan se aivan mahtavaa, jos pystyisimme kauden loppuun pelaamaan.

Raatikainen muistuttaa, että seurat kantavat lajissa kuin lajissa tällä hetkellä raskasta taakkaa.

– Pelkkää kuluahan tämä on, kun yleisöä ei ole. Täysi kunnia ja tuki tulee osoittaakin seuran toimihenkilöille, että he jaksavat puurtaa ja me saamme pelata.

Jymy on saanut harjoitella suhteellisen normaalisti koko joukkueen vahvuudella. Raatikainen kuitenkin painottaa, että nimenomaan pelaamista varten harjoitellaan.

– Joukkue on jaksanut pusertaa hyvällä motivaatiolla, vaikka epävarmuustekijöitä on koko ajan, Raatikainen kiittelee pelaajiaan.

JARI HAKALA