Nurmon Jymy sai lentopallon naisten mestaruusliigan kevätkauteen mainion lähdön, kun Hämeenlinna kukistui loppiaisena kotiottelussa erin 3-0. Kevätkauden avausviikko jatkuu tiiviinä, sillä perjantaina Jymy matkustaa Pihtiputaalle LiigaPlokin vieraaksi, ja kolmas ottelu viikon sisällä on vielä kotipeli sunnuntaina Oriveden Ponnistusta vastaan.

– Voitto Hämeenlinnasta toi itseluottamusta ja osoitti, että pystymme haastamaan myös muita kovempia kärkijoukkueita. Taistelemme Oriveden kanssa sijoista seitsemän ja kahdeksan. Tosin Hämeenlinna ja Vampula ovat myös vielä kiinniotettavissa, jos pelit lähtevät Hämeenlinna pelin tapaan kulkemaan, laskeskelee Jymyn kapteeni Kaisa Nyman kevät kauden asetelmia.

Jymyllä oli Hämeenlinnaa vastaan kalavelkoja maksettavana, sillä kauden toisessa pelissä Hämeenlinnassa ottelu oli Jymyn käsissä, mutta Hämeenlinna vei tiukan kamppailun. Nyt Jymy kuittasi.

– Meillä oli koko ottelun ajan hyvä ote. Vaikka välillä oli tiukkaa, niin meillä oli koko ajan luotto omaan tekemiseen ja jokainen tiesi, että peli tulee kotiin, Nyman jatkaa.

Jymy vahvistui myös kevätkaudeksi, kun vajaa pari viikkoa Suomessa ollut Maddie Haggert löi palloja varsin mallikkaasti kenttään laitahakkurina. Haggert on Jymyn kolmas jenkkipelaaja. Kaksi muuta ovat koko kauden joukkueessa pelanneet yleispelaaja Perry Ramsey ja hakkuri Jody Larson.

– Hän tuo lisää hyökkäysvoimaa ja on rauhallinen pelaaja. Ehkä hän on se palanen, joka meiltä on puuttunut. Ainakin nyt Hämeenlinnaa vastaan peli oli meiltä Jymyn näköistä lentopalloa.

Kapteeni Nyman uskoo Haggertin vielä parantavan otteitaan, sillä aikaero ja matkustaminen sekä uusi ympäristö eivät voineet olla näkymättä.

– Hän vahvistaa laitahyökkäystä ja sitä kautta pystymme pelaamaan monipuolisempaa hyökkäyspeliä, kun tilaa jää myös Ramseylle ja Larsonille. Haggert pystyy lyömään myös viivan takaa, joten vastustaja ei enää pysty lukemaan helposti meidän peliä, Nyman toteaa.

Jymy pääsee perjantaina Pihtiputaalla testaamaan sarjakolmosen.

– Ploki on myös kokenut muutoksia jonkin verran. Luottavaisena lähdemme. Meidän peli on mennyt eteenpäin.

Sunnuntain kotiottelu Oriveden Ponnistusta vastaan on kuuden pisteen ottelu. Orivesi on sarjataulukossa seitsemäntenä vain pisteen edellä kahdeksantena olevaa Jymyä. Pisteet kotivoitolla maistuisivat.

– Orivedelle on myös tullut pari uutta pelaajaa. Syöttö on meidän ase ja vastaanotto pitää saada toimimaan. Se toimi hyvin Hämeenlinnaa vastaan. Penttilän Laura pelasi liberona hienon pelin, kapteeni Nyman antaa ansaitut kehut.

JARI HAKALA