JymyVolleyn ja kuopiolaisen Puijo Wolleyn ottelu ensi sunnuntaina Nurmohallissa on varsinainen kuuden pisteen ottelu.

Ottelu pelataan tyhjille katsomoille.
Osta tukilippu ja tue JymyVolleyn kautta.
Ottelun voit katsoa LIVENÄ Ruutu + palvelusta!

>> Lataa ottelun käsiohjelma (.PDF)

Puijo Wolley on avannut kevätkauden vahvasti naisten lentopallon mestaruusliigassa ja ottanut kuudesta pelaamastaan ottelusta 12 pistettä. Puijo on kiilannut sarjataulukossa Jymyn ohi seitsemänneksi Jymyn ollessa yhdeksäntenä kolme pistettä kuopiolaisten perässä. Nyt Jymyllä on mainio tilaisuus kolmen pinnan voitolla nousta tasapisteisiin Puijo Wolleyn kanssa.

– Tärkeä peli on edessä ja hienoa, että se on meillä kotipeli, vaikka yleisöä ei nyt olekaan, toteaa Jymyn hakkuri Henni Rinta-Keturi.

Henni Rinta-Keturi (kesk.) haluaa joukkueelta rohkeaa hyökkäyspeliä sunnuntaina Puijoa vastaan. Kuva: Keijo Tuomela.

Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjassa kahdesti, joten sunnuntain peli on kolmas ja runkosarjan viimeinen keskinäinen ottelu. Jymy voitti lokakuun lopulla Puijon kotonaan erin 3-2, mutta Puijo kuittasi voiton kevätkauden avauksessa tammikuun alussa samoin lukemin kotonaan.

– Tasaisia pelejä on ollut ja jokaisesta pisteestä pitää taistella kovaa. Meidän kotiottelussa alku oli meille vaikea, mutta käänsimme pelin voitoksi rohkealla hyökkäyspelillä. Kuopiossa puolestaan meille tuli virheitä, kun Puijo oli selvästi varmempi otteissaan, Rinta-Keturi jatkaa.

Puijo on pelannut kaikki kuusi tammikuun peliään kotihallissaan. Nyt joukkueella on edessään ensimmäinen vieraspeli kahteen kuukauteen. Puijo voitti kevätkauden neljä ensimmäistä kotiotteluaan. Nyt alla on kaksi tappiota.

– Puijo on hyvin puolustava joukkue ja se pelaa monipuolista hyökkäyspeliä. Tammikuun alun voitot ovat myös nostaneet Puijon joukkuehenkeä.

Jymyn leirissä ollaan myös ottelun alla hyvillä mielin. Kevätkauden alku oli vaikea viiden tappion myötä, mutta keskiviikkona Jymy löi tappioputken poikki voittamalla Kuortaneen.

– Tosi hyvä voitto ja se toi meille itsevarmuutta, kun kevään alku on ollut vaikea. Meillä oli hyvä syöttö läpi ottelun ja pelasimme hyvää hyökkäyspeliä. Puijoa vastaan meidän pitää pelata omaa peliä. Virheet pois ja rohkeaa hyökkäyspeliä sekä kova yritys erien loppuun saakka, niin Puijo kaatuu, Rinta-Keturi vakuuttaa.

JARI HAKALA