Naisten lentopallon mestaruusliigassa pelaava Jymy Volley avasi pistetilinsä naisten lentopallon mestaruusliigassa hakemalla komean vierasvoiton Orivedeltä lähes kaksi viikkoa sitten. Jymy oli hävinnyt neljä liigan avauskamppailua, joten voitto Orivedeltä maistui. Varsinkin, kun Jymy käänsi pelin voitoksi viemällä kolme viimeistä erää kahden erätappion jälkeen.

JymyVolleyn päävalmentaja Aleksi Mutka (vas.) Kuva: Jani Kantokoski.

Jymyn päävalmentaja Aleksi Mutka hieman harmittelee ottelun jälkeen tullutta kahden viikon taukoa. Avausvoiton jälkeen Jymyllä olisi ollut nälkää pelata seuraava peli nopeammallakin aikataululla, muta toisaalta kaksi viikkoa on antanut aika valmistautua. Nyt Jymy saa vastaansa sunnuntaina kotisalissaan LiigaPlokin Pihtiputaalta.

• Avausvoitto antoi tietysti niin pelaajille kuin valmennukselle nälkää pelata seuraava peli mahdollisimman pian. Taukokin teki toki terää. Pelaajat ovat nyt hyvässä tikissä, toteaa Mutka.

LiigaPloki on Jymyn edellä sarjataulukossa kahdella voitollaan. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun sunnuntaina Nurmohallille voitto taskussaan, sillä Pihtipudas haki kauden toisen voittonsa tämän viikon keskiviikkona Rovaniemeltä. LiigaPloki löi Lapin ylpeyden Artic Volleyn suoraan erin 3-0. LiigaPlokilla on naisten lentopallon pääsarjatasolla pitkä historia, sillä tämä kausi on joukkueen kahdeskymmenes pääsarjatasolla.

• Pihtiputaalla on taitavia pelaajia ja hyviä hankintoja, mutta alkukausi on ollut aika hajanainen. Joukkuepelaamisessa on ollut haasteita ja joukkue ie ole päässyt pelaamaan samalla kokoonpanolla. Se vaikuttaa tietenkin pelaamiseen ja on meidän paikka iskeä.
Pihtipudas sai pidettyä viime kauden joukkueesta ukrainalaiskaksikon passari Olena Napalkovan ja hakkuri Anna Yefremenkon. Lisäksi joukkueessa on yleispelaajana jenkki Kristian Lux ja toisena yleispelaajana myös ulkomaalaisvahvistus Dariana Hollingswoth Puerto Ricosta.

• He ovat ihan hyviä pelaajia. Yhden harjoituspelin pelasimme ennen kauden alkua. Torstaina katsomme mitä dataa joukkueesta löytyy ja aloitamme purkamaan vastustajan peliä. Meillä on LiigaPlokin pelit käytettävissä ja meidän pitää löytää ne jutut millä Jymy ottaa voiton pelistä.
Mutkalla on selkeä ajatus siitä, mitkä osa-alueet pitää olla iskussa.

• Oma syöttö sekä vastaanotto ja hyökkäys pitää saada toimimaan. Meidän ote on hieman harhaillut ja nyt on tärkeää saada koko peliin tasainen ote.
Päävalmentaja on tyytyväinen, sillä pelaajat ovat tikissä niin fyysisesti kuin henkisesti.

• Pitkästä aikaa pääsemme kotihalliin. Pientä kremppaa on aina, mutta kaikki ovat pelikunnossa ja pääsemme hakemaan voittoa ykkösporukalla. Tavoitteena on pelata laadukasta ja hyvää lentopalloa ja hakea sieltä isku tähän peliin, Mutka toteaa.

JARI HAKALA