Nurmon Jymyn naisten lentopallon mestaruusliigajoukkueen passari Anniina Keinonen tietää, että sunnuntain kotiottelussa rovaniemeläistä Woman Volleyta vastaan pitää tehdä täysi iltapuhde. Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjassa kahdesti. Jymy voitti kotonaan ja vastaavasti Rovaniemi oli vahva napapiirillä.

– Rovaniemi on parantanut peliään koko ajan. Joukkueella on kova syöttö ja lisäksi se puolustaa hyvin. Joukkue on tasavahva ja päähyökkääjä Taylor Slover on myös parantanut peliään koko ajan, Keinonen taustoittaa.

Anniina Keinosen passit ovat napsuneet kohdalleen mestaruusliigassa. Kuva: Keijo Tuomela.

Jymyllä tilanne on sama. Peli on parantunut ja viimeisestä kuudesta pelistä on ollut tuomisina vähintään piste jokaisesta ottelusta. Viimeksi maanantaina Jymy laittoi ahtaalle puolustavan mestarin LP Viestin Salossa. Kolme sarjapistettä olisi sunnuntain kotiottelusta oiva saalis.

– Meidän pitää syöttää hyvin, että vastustaja ei pääse hyökkäämään keskeltä. Jokaisella osa-alueella on onnistuttava. Viime pelit ovat menneet mukavasti ja niistä on saatu hyvin itseluottamusta, Keinonen painottaa.

Jymy vahvistui joulutauon jälkeen yleispelaaja Maddine Hagertyllä. Keinonen toteaa Haggertyn tasapainottaneen peliä ja tuoneen joukkueeseen rauhallisuutta.

– Viime peleissä meidän torjuntapeli on ollut vahvaa. Lisäksi on saatu hyökkäyspeliin lisää monipuolisuutta. Myös keskihyökkäykset ovat viime peleissä tulleet alkukautta enemmän mukaan, Keinonen lisää.

Rovaniemellä on Nurmon tapaan kolme ulkomaalaisvahvistusta. Latvialainen Ruta Linda on joukkueen passari. Päähyökkääjä Taylor Sloverin lisäksi jenkeistä tulee Jenelle Jordan.

Keinonen pelaa Jymyssä toista kauttaan. Edelliset kaksi vuotta hän pelasi Ranskassa Volleyball Romansin joukkueessa.

– Suomen liiga on tällä kaudella kaikista kovatasoisin, mitä minä olen liigassa pelannut ja lisäksi tasainen. Suomen liiga päihittää Ranskan ykkössarjatason, missä minä pelasin.

Keinonen tietää mistä puhuu. Vuodet Hämeenlinnassa, Pieksämäellä ja Orivedellä ovat tuoneet aiemmin palkintokaappiin kolme suomenmestaruutta, yhden hopean ja yhden pronssin sekä Suomen cupin voiton. Kurikan Ryhdin kasvatille paluu kotiseudulle oli helppoa, kun Jymyssä tarjoutui mahdollisuus pelaamiseen. Keinonen luottaa Jymyn mahdollisuuksiin.

– Ensin pitää tietysti ansaita paikka play-offeihin. Sitten pelit alkavat tavallaan uudestaan. Liiga on tasainen ja jokaisella joukkueella on mahdollisuudet. Olemme viime peleissä pelanneet kärkijoukkueitakin vastaan tiukkoja pelejä ja se tuo itseluottamusta. Hommia on vielä tehtävänä, mutta suunta on oikea, Keinonen vakuuttaa.

JARI HAKALA