Nurmon Jymyn pelit naisten lentopallon mestaruusliigassa jatkuvat kovien ottelujen merkeissä, kun sunnuntaina Nurmohallin verkon toiselle puolelle juoksee Hämeenlinnan Lentopallokerho. Jymy kohtaa Hämeenlinnan tällä kaudella jo kolmannen kerran. Joukkueet iskivät yhteen ensimmäisen kerran tällä kaudella jo sarja-avauksessa.
– Hämeenlinnaa vastaan olemme pelanneet kaksi hyvää peliä. Sarjajärjestelmä on sellainen, että tämä on meidän joukkueiden välillä viimeinen peli tällä kaudella runkosarjassa, Jymyn valmentaja Kari Tuomela toteaa.

Jymy on pelannut myös kahdesti viime kauden mestaria salolaista LP Viestiä vastaan, mutta esimerkiksi Rovaniemen Woman Volleyta vastaan ei vielä kertaakaan.
– Samoja joukkueita on tullut vastaan alkukaudesta. Toisaalta alkukausi on sellainen, että myös ennakkoon kovia vastaan olisi ollut iskun paikka, mutta peli ei meillä itselläkään ollut ihan samalla tasolla kuin vuosi sitten, kun alkukausi meni nappiin. Saloakin vastaan on yksi hyvä peli, mutta toinen oli sitten selkeästi heikompi, Tuomela jatkaa.

Jymyn ensimmäinen voitto odottaa vielä ottajaansa . Kotipeleissä Jymy on ollut selkeästi vahvempi kuin vieraspeleissä. Sama suuntaus oli viime kaudella. Syytä siihen Tuomela ei kuitenkaan osaa sanoa.
– Sarjan alku on ollut takkuinen, mutta toivotaan, että peli tästä nyt kirkastuu ja aukeaa, kun on päästy viime ajat kunnolla harjoittelemaan. Ei se tietysti ole helppoa kenellekään, kun koko ajan on tullut tappioita.

Tuomela kuitenkin muistuttaa, että sarja on pitkä. Tavoitteena on paikka pudotuspeleihin kahdeksan joukkoon ja välttää siten liigakarsinta.
– Joukkue on kunnossa ja lähdemme taistelemaan kaikkiin peleihin. Harjoitellaan ja uskotaan, että peli paranee. Joukkue on nyt kasassa ja katsotaan mihin asti pääsemme.

Karoliina Friberg on ollut alkukaudella Jymyn parhaimmistoa. Kuva: Keijo Tuomela.

Tuomela toteaa Hämeenlinnan olevan kova porukka. Hämeenlinnalla oli myös alkukaudesta ongelmia, mutta joukkue on onnistunut kääntämään pelit voitoksi.
– Siellä on hyvät yleispelaajat. Molemmat ovat maajoukkuepelaajia ja heitä käytetään paljon. Lisäksi vastustajalla on hyvä hakkuri ja joukkue sai myös uuden keskipelaajan, Tuomela luonnehtii ensi viikonlopun vastustajaa.

Jymyn uusi jenkkivahvistus, yleispelaaja Andie Malloy, pelasi ensimmäisen ottelunsa edellisessä pelissä LP Viestiä vastaan. Malloylle tuli paljon vastuuta vastaanottopelissä. Toinen jenkkivahvistus Jymyssä on keskitorjuja Lydia DeWeese. Kotimaisista nimistä Karoliina Friberg on ollut joukkueen parhaimmistoa ottelusta toiseen. Valmentaja luottaa joukkueensa otteiden paranevan.
– Syöttö ja vastaanotto pitää olla kunnossa, niin pelin muut osa-alueet tulevat mukaan. Jos syöttö ja vastaanotto tökkivät, niin silloin ei pärjää. Erityisesti kotisalissa meillä on molemmat osa-alueet toimineet hyvin, Tuomela kerto.

JARI HAKALA