Nurmon Jymy ei onnistunut nappaamaan playoff-peleihin pääsyyn vaadittua yhtä pistettä runkosarjan viimeisessä ottelussa sunnuntaina. Vieraaksi saapunut Hämeenlinnan Lentopallokerho vei pisteet mennessä erin 1-3 (25-23, 18-25, 22,25, 17-25). Jymy joutuu näin ollen ponnistamaan seuraavalle liigakaudelle karsintojen kautta.

Jymy pelasi kovaa ja rohkeaa peliä. Ensimmäisessä erässä edettiin tasatahtia aina viimeisiin pisteisiin saakka, ja pienen onnenkantamoisen myötä emännät saivat erävoiton. Toiseen erään vieraat tulivat astetta kovemmilla tehoilla, passari pyöritti palloa ottelun parhaat pisteet tehneen Mikayla Shieldsin kautta, eikä JymyVolley pystynyt poimimaan iskuja riittävän tehokkaasti.

Kolmannessa erässä kotijoukkue oli jo seitsemän pisteen tappiolla, kunnes Jody Larson otti omalla syöttövuorollaan ohjat käsiinsä ja kavensi eron kahteen pisteeseen. Koko erä mentiin tasatahtia, joukkueiden johtaessa vuoron perään. Hämeenlinnan paukut kestivät paremmin, ja erä kääntyi heidän voitokseen. Neljännessä erässä JymyVolley ei päässyt vieraiden vauhtiin. Erä selkeästi Hämeenlinnalle.

Parhaat pelaajat: JOdy Larson ja Mikayla Shields. ProLibero Julia Porsanger. Katsojia 380

Jymy: Haggerty 16 (+13), Larson 8(+6), Niemi 8 (+4)

Hämeenlinna: Shields 28 (+15), Riikilä 22 (+14), Tosi 8 (+6)

Kommentit:

Kaisa Nyman: Olen hyvin, hyvin pettynyt, ja harmissani siitä, ettemme pystyneet parempaan peliin tänään. Ottelu oli tiukka, vastustaja pelasi hyvin. Meidän taistelumme ei vain riittänyt, emmekä saaneet puolusta toimimaan ihan niin hyvin kuin halusimme. Jostain pitää löytää lisävaihde, sillä me pelaamme välillä hyviä eriä, mutta sitten taas ei vain jakseta loppuun saakka. Meillä on hyvät yksilöt, mutta yhteispeli on saatava sujumaan.

Kari Tuomela: Tämä on suuri pettymys. Meillä on ehdottomasti paras porukka, mitä koskaan on ollut. Me pelasimme hyvän pelin, mutta se ei vain riittänyt. Syöttö toimi tänään hyvin, taisteluilme oli hyvä, emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Vastaanotto on ollut meille ongelma koko ajan, tänään pallo nousi, mutta kun vastassa oli pitkät pelaajat ja hyvät torjujat, emme voineet mitään.

Katja Kylmäaho: Ottelu oli tasainen. JymyVOlleyllä oli tänään kovat panokset, ja se näkyi heidän otteissana. Me halusimme alle hyvän pelin ennen pleijareita, ja lähdettiin täysillä pelaamaan. Ottelu ratkesi meidän laitapelaajiin, jotka tekivät paljon pisteitä. Kausi on ollut ihan hirveä, mutta onneksi meille nousujohteinen. Saatiin kaikki kokoon loppukaudeksi. Vastaan tulee Ploki, joka on vaarallinen vastus. He pelaavat nopeaa peliä.

Matteo Pentassuglia: Olen tyytyväinen tämän päivän peliin, mutta en erittäin tyytyväinen. Peli ei ollut parasta mahdollista, vaikka meillä oli tänään riittävän hyvä hyökkäys, ja myös passit paranivat ottelun edetessä. Meille tuli nousuja ja laskuja, mutta onneksi laskujen jälkeen pääsimme aina peliin kiinni.