Nurmon Jymyn naisten lentopallon mestaruusliigajoukkueen nuoreen omaan kaartiin lukeutuva yleispelaaja Roosa Rajala luottaa Rovaniemen Woman Volleyn kaatuvan viikon sisällä toistamiseen, kun joukkueet iskevät yhteen lauantaina Nurmohallilla.- Rovaniemeltä puuttui viikko sitten keskitorjuja Jenelle Jordan. Se voi vaikuttaa vastustajan kokoonpanoon, mutta meidän pitää itse olla valmiina alusta lähtien, tuli vastustaja sitten, millä kokoonpanolla tahansa. Oma peli pitää pysyä kasassa, Rajala painottaa.

Roosa Rajala (oik.) on edustanut Jymyä eskari-ikäisestä alkaen. Kuva: Keijo Tuomela.

Jymy ja WoVo olivat vielä viikko sitten ilman avausvoittoa liigassa, mutta Jymy ei ole enää. Kauden avausvoitto suoraan erin 3-0 oli Nurmolle tärkeä ja lauantaina ei Jymyllä muuta tavoitetta olekaan, kuin ottaa kauden toinen voitto.
– Parannettavaa löytyy aina, mutta meidän pitää pelata rohkeasti kuten viikko sitten. Harjoituksissa peliä edeltävällä viikolla keskitytään hyökkäyspelin monipuolistamiseen. Pallon pitää nousta passarille ja meidän pitää pystyä hyökkäämään eri paikoista, niin että vastustaja ei pysty lukemaan meidän peliä. Pois kaavamaisuudesta, Rajala jatkaa.

Jymyllä kauden alku on ollut varsin erilainen kuin ensimmäisen liigakauden alku vuosi sitten. Avausvoitto alkukauden vaikeuksien jälkeen lämmitti koko joukkueen mieltä.
– Meillä oli hyvä fiilis pelissä alusta lähtien. Mentiin lujaa ja pelattiin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Vaikka välillä tuli virheitäkin, niin ei jääty niitä murehtimaan. Samanlainen ote peliin, niin voittoja tulee jatkossakin, Rajala vakuuttaa.

Rajala on pelannut Jymyssä eskari-ikäisestä lähtien eli kohta viistoista vuotta. Vasta 18-vuotiaalle pelaajalle kausi liigassa on toinen.
– Viime vuonna meillä jatkoi käytännössä sama joukkue, joka pelasi ykkössarjassa ja siihen tuli muutama vahvistus. Tällä kaudella joukkue vaihtui ja pelitavan omaksuminen on vienyt enemmän aikaa. Olemme kuitenkin menneet koko ajan eteenpäin ja pelaamme jatkuvasti paremmin joukkueena yhteen. Tiedämme mitä kaveri vieressä tekee ja luotamme toisiimme.

Nuori pelaaja tietää, että jokainen peliminuutti liigassa on arvokas ja tuo koko ajan lisää kokemusta.
– Olen saanut enemmän peliaikaa kuin vuosi sitten. Kehitys on mennyt eteenpäin ja suunta on ylöspäin niin itsellä kuin joukkueella, Rajala kiteyttää jatkoajatukset.

JARI HAKALA