Nurmon JymyVolley avaa kauden naisten lentopalloliigassa uudessa tilanteessa, kun päävalmentaja Kari Raatikainen irtisanoutui vain viisi päivää ennen kauden alkua. Jymyllä ei vielä ole tiedossa uuden päävalmentajan nimeä. Naisten joukkueen kapteeni Riikka Valkonen toteaa, että homma on harmillinen.

  • Toisaalta meille pelaajille se tarkoittaa sitä, että samaa lentopalloa pelaamme, kuin aiemminkin. Valmistaudumme kauteen ja kauden avaukseen, kuten olemme ennenkin tehneet, Valkonen toteaa.

Jymy saa kauden avauksessa vastaan viime kauden nelosen LP Viestin sunnuntaina Nurmohallissa. Ottelu on LP Viestille jo toinen, sillä salolaiset avaavat kautensa jo perjantaina Salossa ottelulla PuijoVolleytä vastaan.

  • Kova porukka on vastassa. Olemme kohdanneet kahdesti harjoituspeleissä, jotka ovat olleet tasaista vääntöä. Viime vuonna LP Viesti jäi pitkästä aikaa ilman mitalia neljänneksi Hämeenlinnan voittaessa sen pronssiottelussa. Viime vuonna mestaruuden vei Kuusamo ja hopeaa otti Kangasala. Se oli viime kaudella tasainen nelikko.

Jos JymyVolleyssa tapahtui valmentajan vaihdos juuri ennen kauden alkua, niin Jymy sai vain päivää myöhemmin julkaista myös miellyttävän uutisen uudesta vahvistuksesta Kaisa Jokisen palatessa Jymyn riveihin. Jokinen pelasi Jymyssa viimeksi kaudella 2019-2020 eli kaksi vuotta sitten. Silloin Jokinen tunnettiin nimellä Nyman.

  • Nyt on viime päivinä tapahtunut sekä hyvää, että huonoa. Kaisa on esimerkki hyvästä. Hän on kokenut pelaaja, joka tuo vahvuutta kentälle. Hän on tosi tärkeä juttu joukkueelle sekä pelillisesti, että henkisesti.

#1 Riikka Valkonen jatkaa JymyVolleyn kapteenina.

Jokinen on yksi maan valovoimaisimmista naislentopalloilijoista. Palkintokaapissa on seitsemän Suomen mestaruutta ja kolme SM-hopeaa. Suomen Cupin mestaruuksiakin Jokinen on ollut varmistamassa viisi kertaa. Kevätkauden 2022 hän pelasi LP Viestissä.

Toinen uusi pelaaja Jymyssä on yleispelaaja Netta Hyttinen, joka pelasi viime kaudella Hämeenlinnassa. Hyttinen on vahvistus erityisesti puolustuspelissä ja vastaanotossa. Kolmas uusi nimi on viime kaudella Jymyssä parissa pelissä loppukaudesta pelannut Kerttu Kannala, joka täksi kaudeksi on noussut mukaan Jymyn liigajoukkueeseen.

  • Muuten porukka on pysynyt samana lukuun ottamatta Sanni Rantasta, joka lähti jenkkeihin ja ruotsalaisvahvistus Diana Lundvallia.

Tällä hetkellä Jymy on liigajoukkueista ainoa, jolla ei ole riveissään ulkomaalaisvahvistusta.

  • Se on meillä tämän hetken tilanne. Olemme tuttuja pelaajia keskenään ja se on meidän vahvuus. Kotimaisin voimin mennään.

Jymylle kausi liigassa on kuudes peräkkäinen. Valkonen toteaa, että on hienoa päästä aloittamaan kausi.

  • On se pelaajille ja joukkueelle hieno asia, kun kausi alkaa. Toivotaan, että joukkue pysyy ehjänä ja että ei jouduttaisi viime kauden tilanteeseen enää, jossa ajoittain peleissä ei ollut katsojia koronarajoituksista johtuen, Valkonen painottaa.

JARI HAKALA