JymyVolleylla ei ollut keinoja sarjataulukon kakkosena majailevan LP Kangasalan rynnistykselle sunnuntai-illan kotipelissä. Vieraat veivät ottelun kolmessa erässä 0-3 (15-25, 14-25, 15-25), eikä ilman katsojia pelattuun peliin kulunut aikaa kuin tunti. Kotijoukkue lähti otteluun kahden viikon ottelutauolta, ja joutui myös rakentamaan roosteriaan uuteen uskoon kummankin hakkurin ollessa poissa kokoonpanosta.

Ensimmäisessä erässä JymyVolley pysyi vieraiden tahdissa aina kahdeksaan pisteeseen saakka. Sitten Ronja Heikkiniemi sai syöttövuoron, ja naputti vieraat tilanteesta 8-10 tilanteeseen 8-17. Kun vieraiden torjunta oli terästä, ei kotijoukkue päässyt yllättämään verkolle noussutta muuria. Toiseen erään vieraat vaihtoivat väkeä kentällä, ja kotijoukkue napsi pisteitä vieraiden syöttövirheillä. Ada Peura nosti kotijoukkueen henkeä ässäsyötöillään, mutta voittoon ei ollut mahdollisuuksia. Kolmannessa erässä vieraat lähtivät karkuteille saman tien, eikä kotijoukkueella ollut yksittäisistä onnistumisista huolimatta mahdollisuuksia saada karkuteille lähtenyttä LP Kangasalaa kiinni.

JymyVolley – LP Kangasala 0-3 (15-25, 14-25, 15-25)

JymyVolley: Rantanen 8 /+4, Peura 5/+4, Niemi 3/-2
LP Kangasala: Joki 14/+10, Laakkonen 13/+9, Riikilä 10/+7
Ässät: 6-6, syöttövirheet 7-12, torjunnat 4-16, hyökkäys% 22-44, vastaanotto% 42-42.

Joukkueiden parhaat:

Mila Viljanen, JymyVolley
Neea-Maria Joki, LP Kangasala

ProLibero: Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Ei otteluisäntää, ei katsojia.

Kommentit:

Mila Viljanen, JymyVolley: Vastustaja oli tänään meitä parempi joka osa-alueella. Etenkin torjuntapuoli oli heillä erityismaininnan arvoinen. Kaveri pelasi tosi vahvan ja ehjän pelin. Meillä on takana hyvä treeniviikko, eikä se antanut mitään osviittaa tällaiseen peliin. Eiköhän mennä takaisin hallille treenaamaan. Omaan peliini en ole tyytyväinen.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Tänään ei oikein peliä syntynyt, vastustaja oli niin paljon parempi. Me jouduimme sekoittamaan rosteria ja miettimään hommaa uudelleen, kun kumpikin hakkureista oli tänään sivussa. Se näytti harjoituksissa jo hyvältä, mutta kun tulee vastustaja, joka pelaa laadukasta torjuntapeliä, syöttö-vastaanottopeliä ja jonka kaikki osa-alueet ovat kunnossa, me jäimme telineisiin. Totuus on se, että vastustaja oli tänään hyvä ja me olimme korkeintaan kohtalaisia.

Hyvää on se, että nuoret pelaajat pääsivät kentälle pelaamaan muutamia minuutteja. Ne ovat arvokkaita hetkiä sekä heille, että valmentajalle. Kotisali meinaa nyt olla meille vähän hankala. Kun yleisöä ei ole, ei tule sitä tukea, joka näissä peleissä monesti auttaa. Kun on vain hiljaisuutta, se tuntui tarttuvan.

Neea-Maria Joki, LP Kangasala: Oma taso pysyi koko ottelun ajan kaikilla osa-alueilla, vaikka tehtiinkin vaihtoja. Sekään ei vaikuttanut, mitä vastustaja teki. Meillä oli tänään todella tasainen peli. Oma peli oli hyvä, tuli mukavasti torjuntoja, ja se on mennyt kovasti eteenpäin. Hyökkäyspeli myös, siinä tuli erilaisia ratkaisua, mitä olen alkukaudesta tehnyt.

Arttu Keränen, LP Kangasala: Oltiin tänään himpun parempia kaikilla osa-alueilla. Tulevan viikonlopun cupin finaali kolkuttaa jo kaikilla mielessä. Pumppasimme tähän peliin, että kyseessä on viimeinen valmistautuminen. Ajateltiin pitää siima kireällä ja omasta tasosta huolta. Ei lähdetty katsomaan, miten kotijoukkue pelaa ja saatiin pidettyä ohjat aika kokonaisvaltaisella pelillä. Torjuntapeli oli tänään erittäin hyvää, mutta muutenkin.

Jokainen pelaaja pääsi pelaamaan, ja siinäkin oli suunnitelmia etukäteen. Tämä peli palveli hyvin tulevaa viikonloppua. Kun eräpisteet oli aika selkeät, pystyi koittamaan erilaisia juttuja. Jonnekin tuli virheitä, mutta pelin taso ei notkahtanut pahasti, vaikka teimme paljon vaihtoja. On hyvä nähdä, että pelaajilla on hyvä kemia ja identiteetti aika syvällä. Suorittamisen taso on hyvä myös vähemmän pelanneilla.

Passari Mila Viljanen palkittiin JymyVolleyn parhaana. Kuva: Anita Jokilehto.