JymyVolleyn vajavaisella rosterilla ei ollut saumaa sarjataulukon kärkipaikoilla keikkuvaa Pölkkyä vastaan perjantain kotipelissä. Voitto vieraille puhtaasti 0-3 (12-25, 11-25, 19-25). JymyVolleyn aloituskuusikosta toipilaina ovat edelleen passari Mila Viljanen ja joukkueen kapteeni Riikka Valkonen.

JymyVolleyn passari #4 Aino Etelä palkittiin kotijoukkueen parhaana. Kuva: Anita Jokilehto.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä vieraat torjuivat kotijoukkueen yritykset ilman suurempia ongelmia. Vaikka JymyVolleyn syöttö ajoittain toimikin, eivät pitkätkään pallot jääneet vieraiden kenttään. Kolmanteen erään kotijoukkue ryhdistäytyi ja pysyi vieraiden matkassa aina viiteentoista pisteeseen saakka. Aino Etelä pyöritti hyökkäyspeliä, ja myös vaihdosta liberoksi tullut Nitta Korhonen teki näyttäviä nostoja takakentällä. Lopussa vieraat pääsivät karkumatkalle, mutta kotijoukkue sai vielä iskun päälle ja kutisti seitsemän pisteen takamatkan kolmeen pisteeseen.

Pisteet:

JymyVolley: Lundvall 10 /-5, Niemi 6/0, Rantanen 5/+3

Pölkky: Andersson 11/+10, Pyhäjärvi 11/+6, Lengweiler 10/+8
Ässät: 1-6, syöttövirheet: 6-7, torjunnat: 4-15, hyökkäys% 29-42, vastaanotto% 42-47.

JymyVolley

Aino Etelä: Tänään ottelu ratkesi torjunta-hyökkäyspeliin. Pölkyllä oli aivan jäätävä torjunta, siihen pitää keksiä jotain ratkaisuja ensi maanantaille. On ollut ihanaa päästä pelaamaan, vaikka toki on ollut vielä vähän jännitystä matkassa. Kyllä tämä tästä pikku hiljaa. Oma peli oli tänään ihan ok, vaikka muutaman kerran olisi voinutkin jakaa vähän fiksummin.

Kari Raatikainen: Tällä joukkueella on hirmu lyhyt historia, on todella uusia pelaajia ja uudet kuviot. Kaikki pitää opetella ikään kuin uudestaan. Ehkä suurin ongelma on kuitenkin ollut se, että harjoitusviikko on ollut rikkonainen. Aloitettiin seitsemällä pelaajalla, on ollut yhdeksää pelaajaa. Pelissä jokainen varmasti ylittää itsensä, mutta harjoittelu on tosi haasteellista.

Vastustajalla oli selkeästi parempi rosteri, eivät meidän tilastot hyökkäyksen ja vastaanoton suhteen ihan maagisen surkeita ole, mutta vastustaja on vaan niin hyvä. Jos me saadaan vastustajan kenttään hyvä lyönti, ne pystyvät rakentamaan selkeästi parempia hyökkäyspaikkoja. Välillä puolustimme palloja ylös aika kivasti, mutta kolmannen kerran kun me passataan pallo, se menee jo helppona kenttään.

Kolmas erä oli jo ihan laadukas. Pieni arkuus vaivasi. Yritin kyllä kertoa, että on monta tapaa pelata, ja me välillä vain pelailtiin. Pitäisi lyödä itsensä täysillä likoon välittämättä niistä virheistäkään, varmistamalla ei pärjätä. Välillä tuntui, että toimittelimme palloa toiselle puolelle, ja silloin se tulee tylysti takaisin.

Pölkky

Viivi Pyhäjärvi: Me lähdimme peliin hyvin, ja kaksi ensimmäistä erää olivat hyviä. Toinen vielä vähän parempi syöttövirheiden suhteen, ekassa niitä tuli aika paljon. Jymy tuli kolmanteen mukaan tosi hyvin, ja koko pelin ajan Jymy syötti hyvin. Meillä oli haastetta jossain välissä. Oma peli lähti hyvin käyntiin, hyökkäyksen suhteen eka erä oli hyvää peliä. Vastaanotto ei niinkään.

Sotiris Gkotsis: Ottelu meni tänään kuten suunnittelimme. Olen iloinen voitosta ja kolmesta pisteestä. Tänään onnistuivat erityisesti torjunnat, niillä teimme Nurmon hyökkäykset vaikeiksi. Kun tehdään viisitoista torjuntaa kolmeen erään, on se upea lukema. Torjunnan lisäksi meillä oli tänään erittäin hyvä hyökkäys, suurimman osan ajasta se sujui Nurmoa paremmin. Meillä oli enemmän ratkaisuja, vastaanotto toimi hyvin, kun rytmi löytyi. Yleisesti ottaen meillä oli hyvä peli tänään. Kaikki osa-alueet toimivat tänään hyvin.