JymyVolley kiusasi ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa LP Kangasalaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan aina viidenteen erään saakka. Lopulta vieraat veivät voiton ja kaksi pistettä erin 2-3 (16-25, 25-15, 16-25, 25-21, 14-16).

Ensimmäisestä erää joukkueet veivät tasatahtia aina viiteentoista pisteeseen saakka. Pisteitä tehtiin omilla virheillä, ja otetta peliin haettiin puolin ja toisin. Erän jälkimmäisellä puolisolla LP Kangasala sai syöttöruutuun Emmi Jalosen, jonka vaikeat syötöt tekivät lovea kotijoukkueen vastaanottoon. Pitkät pallorallit kääntyivät vieraiden eduksi, ja erä kääntyi lopulta selkeästi LP Kangasalalle.

Toiseen erään kotijoukkue tuli täysin uudella ilmeellä. Riikka Valkonen ja Diana Lundvall iskivät palloa vastustajan kenttään, eikä vastustaja saanut peliään kulkemaan. Pitkän erätauon jälkeen LP Kangasala tuli kentälle voittamaan erän, ja sen se myös teki. Emännät eivät pystyneet pysäyttämään Roosa Heikkiniemeä ja Gabriela Da Silvaa.

Neljännessä erässä Riikka Valkonen oli jälleen pelaaja paikallaan. Tasaisena edennyt erä päättyi lopulta kotijoukkueelle. Viides erä eteni kotijoukkueen tahtiin aina tilanteeseen 13-9. Sitten ote lipsahti, ja vieraat tulivat takaa erävoittoon.

>> Katso ottelun pressitilaisuus

Pisteet:

JymyVolley: Valkonen 16/+5, Lundvall 18/+2, Rantanen 11/+7
LP Kangasala: Heikkiniemi 16 /+8, Da Silva 13 /+7, Tutton 9 / +5

Ässät: 10-5, syöttövirheet 16-14, torjunnat 11-11, hyökkäys % 31-36, vastaanotto % 48-35

Joukkueiden parhaat:

JymyVolley Laura Penttilä
LP Kangasala Tiiamari Sievinen

Otteluisäntä Team Sportia, Seinäjoki

301 katsojaa

ProLibero: Sievänen

Kommentit:

Laura Penttilä, JymyVolley: Olen tyytyväinen omaan peliini ja siihen, miten homma toimi kentällä joka osa-alueella. Ilme kentällä oli hyvä koko ajan, ja sai huutaa vatsalihaksensa kipeiksi.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Kun meillä sujui, oli se hyvää pelaamista. Ehkä vastustajat halusivat voittoa enemmän. Kun tilanne on 13-9, erä ehkä pitäisi voittaa. En syytä ketään, naapuri syötti järkevästi, piti otteen hallussaan eikä antanut meille hetkeäkään rauhaa. Kolmen pisteen voitot olisivat arvokkaita, mutta jos pystymme säilyttämään tietyn tason ja haastamaan kärkijoukkueita, kuten tänään, pitää siihen olla tyytyväinen.

Meillä on pientä jumppaamista vastaanoton kanssa, siinä on ollut ongelmia. Kokonaisuus ei kuitenkaan ole vastaanotosta kiinni, mutta se yksipuolistaa välillä hyökkäystä, emmekä uskalla pelata rohkeasti. Toisen erän pelasimme ihan eri sykkeellä kuin ensimmäisen, hyökkäys muuttui ja siihen tuli vaihtelevuutta.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala: Ehkä me päätimme, että tämä peli voitetaan. Oli hienoa, että oli noin tiukka kotiavaus Nurmolle, ja näin paljon katsojia. Oli yleisöön menevä peli.

JymyVolley antoi meille tosi kovan haasteen. Välillä oma peli meni takaa-ajoasemassa ehkä vähän puristamiseksi, mutta siihen olen tyytyväinen, miten saimme kasattua oman pelin viidennen erän loppuun. Nousu oli todella hyvä. Pelataan vielä alkukautta, ja joukkue ei ole ehtinyt hiomaan yhteispeliä, sieltä tulee kommunikaatiovirheitä ja häsellyspalloja. Tarvitaan vain pelejä alle, että se alkaa sujua.

Arttu Keränen, LP Kangasala: Ehkä kerran kymmenestä käy niin, että tilanteesta 13-9 noustaan voittoon. Kotijoukkueella oli ote, mutta kun se lähtee lipeämään, ei se ole isosta kiinni. Viidennen erän loppu oli ainoa, jossa pelasimme tasaisesti. Muissa erissä oli välillä aikamoista itseluottamuksen juhlaa ja sitten sitä taas etsittiin jostain. Vielä mennään aika heikoilla pelaamisen kanssa, homma menee liian helpolla rikki, ja ehkä syyt ovat henkisellä puolella. Viidennessä erässä näkyi se, että oltiin riittävän rauhallisia ja uskallettiin luottaa siihen, mitä oltiin tekemässä. Tämä oli tärkeä henkinen voitto meille.

Ottelusta näkyy se, että viikon sisään on pelattu kolme peliä. On yritetty laittaa peliä kiireellä järjestykseen, ja lyhyt valmistautumisaika näkyy. Peli ei tule vielä selkärangasta, ja sitten aletaan miettiä liiaksi.