JymyVolley päätti kautensa komeaan erävoittoon Mestaruusliigan ennakkosuosikista Pölkystä, joka oli kahden otteluvoiton jälkeen matkannut Nurmoon hakemaan ratkaisua playoff-sarjaan. Ratkaisu tuli, kun vieraat voittivat ottelun erin 1-3 (22-25, 25-21, 16-25, 14-25.)

#1 Riikka Valkonen palkittiin JymyVolleyn parhaana. Kuva: Anita Jokilehto.

JymyVolley pelasi tasokasta peliä jo viikonvaihteessa Kuusamossa, ja oli pistänyt kaikki likoon tiistai-illan kotipeliin. Ei ollut mitään hävittävää, ja se näkyi etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä myös kotisalissa. Joukkue tuli kentälle tyyliin kaikki tai ei mitään, ja veti kapteeni Riikka Valkosen johdolla heti tilanteeksi 5-1. Vieraat vähän jäykistelivät, ja tulivat muutaman pisteen perässä aina tilanteeseen 20-20, jonka jälkeen kuusamolaiset saivat torjuntansa kohdilleen ja onnistuivat viemään erän kotiin. Tasatilanteessa joukkueet olivat vielä lukemissa 22-22.

Toisen erän alku lähti vieraiden vedolla. Kotijoukkue oli tappiolla jo lukemin 3-8, kun Kari Raatikainen otti naiset kentän sivuun ja antoi madonluvut loppuerälle. Vieraiden pisteputki katkesi, ja JymyVolley sai nostot kohdilleen, torjunnat ruotuun ja vei lopulta toisen erän neljän pisteen erolla.

Pitkän tauon jälkeen kentälle tuli sisuuntunut Pölkky. Kaksi ensimmäistä erää olivat täyttä taistelua, joten pukukopista haettiin voitontahto playoff-pelien katkaisemiseksi. Kolmannen erän puolivälissä kotijoukkueen vastaanotto lipsahti heikommaksi, mikä näkyi välittömästi ottelun kulussa. Hyökkäyksiä ei tullut kun sen sijaan vieraat takoivat pisteen toisensa jälkeen ja voittivat erän lopulta selkeästi. Neljäs erä meni selkeästi vieraiden johdolla alusta alkaen. JymyVolley ei onnistunut saamaan palloa vihreän muurin läpi vastustajan kenttään, eikä pisteitä tullut.

Ottelun parhaat:

Riikka Valkonen, JymyVolley

Sanna Häkkinen, Pölkky

Pisteet:

JymyVolley: Valkonen 18/+6, Lundvall 12 /-3, Salminen 9/

Pölkky: Lengweiler 19 /+13, Lohman 14/+9, Andersson 12 / +7

Ässät: 6-7, syöttövirheet 11-14, torjunnat 16-14, hyökkäys% 34-45, vastaanotto% 38-46.

Katsojia 276, otteluisäntä Härmän Liikenne

Kommentit:

Riikka Valkonen, JymyVolley: Me pelasimme upeat kaksi erää. Onneksi pystyimme vielä näyttämään kotiyleisölle ja taistelemaan, emmekä päästäneet vastustajaa helpolla. Hyökkäystehot olivat tänään naapurilla kovemmat, ja harmi, että meillä alkoi kolmannen erän puolivälissä vastaanotto vähän lipsumaan. Torjunnat menivät tänään meille ja hyvä niin. Nämä on aina hienoja paikkoja pelaajalle, ja meillä oli tavoite

päästä pleijareihin, ja täällä oltiin. Harmi, ettei pystytty tästä eteenpäin, toki vastustaja on erittäin kova, joten kaikki krediitti heille.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Tänään olisimme voineet johtaa erissä myös 2-0. Ensimmäinen erä lähti hyvin liikkeelle, vastustajalla oli vaikeuksia käynnistymisessä. He torjuivat ensimmäisen erän voiton, me teimme hyvää hyökkäyspeliä. Toinen erä kääntyi, ja meidän torjuntamme alkoi toimia. Saimme otteen pelaamiseen. Kolmannen erän puolivälissä alkoi vastaanotto pettää ja hyökkäyksestä tuli yksipuolista. Kun vastustajalla on pitkiä pelaajia ja erittäin laadukas torjunta, on sen ohittaminen muillekin kuin meille haaste. Jollain ailla olen pettynytkin, mutta me pelasimme hyvät kolme peliä huolimatta siitä, että taululla on aika tylyt numerot. On saatu tunnustusta ammattipiireissäkin hyvistä peleistä. Olisi ollut kiva haastaa vielä enemmän, asettaa Pölkylle painetta. Mitä olisi tapahtunut, kun pelataan viidettä erää, millaista on Pölkyn peli silloin.

Meillä oli hyvää pelaamista. Kun peli kulkee, se perustuu torjuntaan, puolustamiseen ja hyvään syöttöön. Hyökkäys lähtee kulkemaan, joku käytti sanaa flow, ja sellainen se välillä oli. Se tulee hyvien puolustusten kautta. Meidän pelitapa on vähän erilainen kuin Pölkyllä, joka hyökkää vahvasti. Kausi on ollut joukkueelta ok suoritus. Muutama ohipeli, ei montaa, mutta ehkä parempi runkosarjasijoitus olisi meille voinut tulla. Korona on aiheuttanut niin meille kuin muillekin monenlaista vääntöä, mikään ei ole ollut itsestään selvää, on muutettu suunnitelmia, johdonmukaisuus on puuttunut, eikä se ole ollut meidän syy vaan on johtuntu tästä kaudesta.

Sanna Häkkinen, Pölkky: Tunnelmt on hyvät, pääsimme mitalipeleihin, mikä oli tämän matkan tavoite. Hienoa, ettei mennyt keskiviikkoon, vaikka välillä alkoi siltä näyttääkin. Oli selkeästi jännitystä havaittavissa, tehtiin hölmöjä virheitä, mutta tätä on playoff-pelit. Tyylillä ei ole väliä, kun voitto tulee. Kaksi ensimmäistä erää tuli koko ajan epätyypillisiä virheitä, oltiin verkossa, passit lipsahtivat sinne ja tänne. Sellaista ei ole tähän saakka ollut. Ottelun ratkaisi meidän vahva hyökkäyspeli. Jymy taisteli hyvin varsinkin Kuusamossa, kuten myös kotisalissa, mutta ratkaisupallot ja hyökkäysvoima toivat meille pisteet. Vastustaja tulee Hämeenlinna – Orpo -parista, olisihan se jännä mennä vanhaan kotisaliin Orivedelle pelaamaan välieriä.

Sotiris Gkotsis, Pölkky: Tänään me lähdimme Nurmoon voittamaan ja onnistuimme siinä, joten kaikki meni, kuten olimme suunnitelleet. Nurmo pelasi todella hyvin Kuusamossa, ja osasimme odottaa, että joukkue painostaa meitä myös kotisalissa. Ensimmäisen erän lopussa me löysimme torjunnat ja onnistuimme viemään erän. Toisessa erässä JymyVolley torjui erinomaisesti ja myös hyökkäykset olivat hyviä. Kahteen seuraavaan erään me korjasimme torjuntaa ja hyökkäystä hyvälle tasolle, ja onnistuimme voittamaan. Olen hyvin tyytyväinen. Etenemme nyt askel askeleelta, ja keskitymme ottelu ottelulta.