Naisten lentopalloliigassa pelaava JymyVolley on tehnyt sopimuksen ruotsalais-costaricalaisen Diana Lundvallin kanssa. 25-vuotias yleispelaaja on kasvanut Tukholmassa, mutta Nurmoon Ruotsin maajoukkuerinkiin kuuluva Ludvall muuttaa Örebrosta.

– Olen pelannut 14 vuoden ajan. Kolme kautta olen ollut ulkomailla, muun muassa Genevassa ja Vilsbiburgissa Saksassa. Kotimaassa olen pelannut Örebrossa, missä suoritin myös tutkinnon fysioterapiasta, 175-senttinen Lundvall kertaa.

Saksassa Lundvall aloitti keskitorjujana, mutta huomasi pian olevansa liigan lyhin sillä paikalla, ja vaihtoi yleispelaajaksi.

Suomi ei ole Lundvallille aivan vieras maa, sillä hän kertoo käyneensä pelaamassa muun muassa Kuortaneella. JymyVolleyta tuore vahvistus kiittelee kehityskykyiseksi nuoreksi joukkueeksi.

– Seuralla on hieno visio ja suunnitelma tuleviksi kausiksi, ja haluan olla mukana toteuttamassa tavoitteita. Joukkueessa on paljon hyviä, mutta vielä nuoria pelaajia, mikä kertoo siitä, että kehittymisen varaa on runsaasti, Lundvall toteaa.

Lundvall kertoo pelanneensa nuorempana aktiivisesti tennistä, mutta havainneensa jo varhain olevansa joukkuepelaaja.

– Rakastan joukkueen henkeä, yhteyttä ja yhteistä onnea hyvien suoritusten jälkeen. Nautin siitä, että lentopallo tekninen laji, jossa voi aina kehittyä ja työskennellä yksityiskohtien parissa. Lentopallo on räjähtävä ja nopea laji, jossa on oltava koko ajan läsnä. Pidän myös siitä, että peliä voi pelata niin monella eri tavalla, se ei ole koskaan tylsää, hän hehkuttaa.

Lundvall sanoo olevansa kentällä aggressiivinen ja rohkea. Tulevalta joukkueeltaan hän odottaa vahvaa yhteishenkeä ja halua kovaan työntekoon, jotta asetetut tavoitteet saavutetaan.

– Ja tavallaan odotan myös sitä, että pääsen pelien jälkeen saunomaan, Lundvall vinkkaa.