JymyVolley ja Hämeenlinnan Lentopallokerho saivat tahkota kaikki viisi erää keskiviikkoiltana Nurmohallilla ennen kuin paremmuus joukkueiden välillä saatiin selville. Ottelu Hämeenlinnalle 2-3 (20-25, 25-21, 15-25, 25-23, 5-15).

Nurmohallilla nähtiin ailahtelevaa ja virheiden täyttämää peliä kummaltakin joukkueelta. Ensimmäiseen erään vastustajat lähtivät tiukemmalla otteella, ja kotijoukkueen sortuessa syöttövirheisiin meni erä vieraille. Toisen erän emännät aloittivat reippaasti, ja pitivät pientä hajurakoa vastustajaan koko erän ajan. Riikka Valkonen iski laidasta kuusi pistettä, ja myös kentälle toisessa erässä tullut Katariina Salminen sai pistehanat hyvin auki. Vieraiden pistekärjessä menivät Michaela Madsen ja Dana Schmit.

Pitkän erätauon aikana ryhtinsä takaisin saanut Hämeenlinna tuli kolmanteen erään kovaa alusta alkaen. Kotijoukkue syyllistyi virheisiin, ja antoi vastustajalle ilmaisia pisteitä turhan paljon. Neljäs erä eteni tasatahtia aina loppumetreille saakka. Kotijoukkueen voiton iski Sara Niemi, ja halli oli revetä yleisön riemusta. Viidennessä erässä Hämeenlinna pääsi omalle pelitasolleen, kun taas kotijoukkueelta tuntui epäonnistuvan kaikki mahdollinen. Selkeä erävoitto ja toinen piste viemisiksi Hämeenlinnaan.

Syöttövirheet 21-14, ässät 7-8, torjunnat 12-10, hyökkäys % 32-37, vastaanotto % 55-39

Ottelun parhaat pisteet:

JymyVolley: Valkonen 14/+2, Lundvall 12 / -2, Niemi 11/+3
Hämeenlinnan Lentopallokerho: Madsen Y 20/+13, Madsen M 16,/+11, Oluic 13/+4

Parhaat pelaajat: Sanni Rantanen(JymyVolley), Yasmine Madsen (Hämeenlinna)

Pro Libero: Emilia Joensalo, Hämeenlinna.

Katsojia 287.

Kommentit:

Sanni Rantanen, JymyVolley: Peli ei ollut parasta, johon me pystymme. Emme olleet missään vaiheessa huipulla. Viidenteen erään lähdimme hyvällä asenteella, mutta vastustaja tuli kovaa, emmekä pystyneet tekemään oikein mitään. Ei uskottu omaan tekemiseen. Meille tuli tänään paljon syöttövirheitä, ja juuri syötön pitäisi kotisalissa olla kohdallaan. Ottelu ratkesi ainakin osittain virheisiin, joita me teimme kaikilla osa-alueilla. Oma peli lähti hyvin, mutta loppua kohti tehot loppuivat. Tulee pitkä kausi, mikäli kaikki pelit pitää vetää viiteen erään.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Oli hyvin nahkea, nihkeä ja vaikea ottelu. Vaikka voittoeriä tuli, ei peli oikein kulkenut. Kun katsoo tilastoja ja sitä, missä olemme olleet tällä kaudella hyviä, on se ollut syöttö. Tänään ei oltu. Me teimme 21 syöttövirhettä, seitsemän ässää ja seitsemän pistettä syötöllä. Orivedelle viime lauantaina virheitä oli seitsemän ja ässiä kahdeksan. Jos pisteitä ei saa syötöllä, joutuu tekemään jokaisen pisteen eteen todella paljon töitä, ja kun peli ei ole henkisesti ihan uomissaan, pelaamisesta tulee juuri näin vaikeaa. Valmentajana miettii enemmän pelin laatua kuin pisteitä, ja tänään laatu ei ollut sitä, mitä olisin meiltä odottanut. Viidennessä erässä teimme yhden hienon torjunnan, emmekä sen jälkeen oikein mitään. Mikäli viides erä oli parasta peliä mihin he pystyvät, olemme me todella vaikeuksissa, ellei oma peli kulje Toki piste Hämeenlinnalta myös mairittelee.

Yasmin Madsen, Hämeenlinna: Tänään peli oli aika ailahtelevaa samalla tapaa kuin aiemmatkin pelit. Olimme omalla tasollamme vain viimeisen erän, ja silloin peli kulki. Pitäisi jaksaa pitää syötöt vahvempana. Ne kaksi erää, jotka Nurmo voitti, he pelasivat ihan miten lystäsivät ja tulivat kovaa. Pelin fokus lähti omille teilleen. Omassa pelissä oli liikaa tyhmiä virheitä, voisi tehdä vähän fiksumpia ratkaisuja.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna: En voi olla tyytyväinen päivän peliin. Me saimme kaksi pistettä, mutta se ei riitä meille. Pitäisi pelata paljon paremmin kuin tänään pelasimme. Meidän pelimme meni vuoristorataa ylös ja alas, ja siitä meidän on päästävä eroon. Ensimmäisessä erässä saimme hyvin, mutta toiseen erään menimme ajatuksella, että tällä mennään. Ei se mennyt lainkaan hyvin, pitäisi ymmärtää, että pelissä pitää olla mukana joka hetki. Tänään ei voi nostaa yhtäkään pelaajaa nimeltä esiin, jokaisella oli hyvät ja huonot hetkensä