JymyVolley pelasi alkukauden ainoana joukkueena naisten lentopallon mestaruusliigassa ilman ulkomaalaisvahvistusta, mutta nyt myös Jymy on saanut kokeneen vahvistuksen riveihinsä. Serbialainen 31-vuotias Ivana Radonjic saapuu Nurmoon joulukuun alussa ja nähtäneen kentällä jo sunnuntain kotiottelussa Hämeenlinnaa vastaan.

– Hän on pelannut pitkään ammatikseen eri maiden sarjoissa ja kyllä meidän oletusarvo on, että kova peluri saadaan riveihin. Hän saapuu Suomeen torstaina ja on jo illan harjoituksissa mukana. Samoin lauantaina hän on harjoituksissa ja toivottavasti sitten sunnuntaina kotipelissä, toteaa Jymyn päävalmentaja Aleksi Mutka.

Mutka toteaa, että aina alussa on pieni jännitys pelaajan pelioikeuksista.
– Nämä ovat lajiliittojen välisiä asioita, mutta toivomme, että kaikki asiat ovat kunnossa. Ainakin tällä hetkellä tilanne on hyvä ja olisi hienoa, että hän olisi mukana sunnuntain kotipelissä.

Jymyn päävalmentaja on monen muun kanssa paiskinut paljon töitä ulkomaalaisvahvistuksen hankinnassa. Tässä vaiheessa kautta, siirtoikkunan kohta umpeutuessa, Jymylle oli tärkeää saada pelaaja vielä tämän vuoden puolella.
– Olen katsonut pelejä ja selannut tilastoja. Kaikki tieto, mitä ulkomailta on saatavissa, on haettu ja kaikki mitä olemme pystyneet selvittämään, on selvitetty. Olemme tehneet paljon hommia sen eteen, että pelaajasta on suurin hyöty meille loppukaudeksi.

Mutka korostaa, että pelaajan hankinta on iso urakka, mutta toki mielenkiintoinen. Tunteja on kertynyt koko porukalle useita, että pelaaja on sitä, mitä seura haluaa.
– On se aikamoinen prosessi ja pelaaja-agentit ovat myös mukana. Kevään try-outteihin verrattaessa tilanne on tässä kohtaa kautta aina tiukempi. Täytyy aina muistaa, että urheilussa ei ole valmiita valintoja. Toivotaan, että saadaan pelaaja, joka on tullut esiin.

Jymy on pelannut koko alkukauden kotimaisin voimin. Tilanne muissa liigaseuroissa on toinen. Useampi joukkue on hankkinut riveihinsä kolme ulkomaalaisvahvistusta tai enemmänkin.
– Me olemme rakentaneet joukkuetta kotimaisin voimin ja pystytty pelaamaan hyviä otteluita. Nyt tämä on meille iso juttu ja toivotaan, että sarjataulukkoon kertyy lisää pisteitä.

Sunnuntain kotiottelun vastustaja Hämeenlinna, on ollut ehkä materiaaliinsa nähden jopa yllättävän vaisu alkukaudesta. Joukkueessa on kuitenkin useita pelaajia, joilla on maajoukkuetason kokemusta. Hämeenlinna on sarjataulukossa sijalla kahdeksan.
– Meillä on hieno kotiyleisö ja se tekee sen, että millekään joukkueelle pelit Nurmossa eivät ole helppo juttu. Mielenkiintoinen peli on tulossa.

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet pari viikkoa sitten Hämeenlinnassa. Hämeenlinna voitti ottelun erin 3-1.
– Olimme siinä pelissä hyvin kiinni, mutta vastustaja oli hieman tehokkaampi hyökkäys- ja torjuntapelissä. Nyt, kun saamme hyökkäystehoja korkeammalle, olemme voitossa kiinni, Mutka painottaa.