JymyVolleyn tahto ja taidot eivät riittäneet viemään eriä naisten liigan runkosarjaa johtavalta LPKangasalalta sunnuntai-illan kotipelissä Nurmohallissa. Emäntien kahden erän erinomaisesta taistelusta huolimatta pisteet matkasivat Pirkanmaalle erin 0-3 (21-25, 24-26, 15-25).

Vieraat toivat aloituskuusikkoon joukkueen nuoremman kaartiin, ja kokoonpanosta puuttuivat muun muassa maajoukkuepelaajat Heikinniemi, Friberg ja Karhu. JymyVolley lähti kotipeliin ilman paineita, ja etukäteen oli sovittu syöttöpeliin panostamisesta. Ensimmäisen erän ässäsyötöt menivät emännille 4 – 0, ja myös virheiden määrä oli vähäisempi kuin vastustajalla.

Henni Rinta-Keturi (kesk.) palkittiin Jymyn parhaana pelaajana. Kuva: Keijo Tuomela.

Toiseen erään JymyVolley sai flown päälle, ja teki vieraiden etenemisen vaikeaksi tehokkailla torjunnoilla. Syötöt onnistuivat, kotijoukkue nousi neljän pisteen sillasta (11-15) aina neljän pisteen johtoon (21-17). Siinä vaiheessa vastustajien valmentaja Arttu Keränen vaihtoi Jemina Jäärnin tilalle maajoukkuekalustoon kuuluvan Salla Karhun varmistamaan erävoittoa vieraille.

Kotijoukkue ei päässyt yli toisen erän tiukkaakin tiukemmasta 24-26 tappiosta, eikä vierailla ollut neljännessä erässä ongelmia viedä voittoa.

Ottelussa oli pitkästä aikaa mukana myös yleisöä, kun paikalliset rajoitukset sallivat 20 hengen kokoontumiset.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Jody Larson LPKangasala ja Henni Rinta-Keturi JymyVolley. ProLivero Tiiamari Sievänen LPKangasala.

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Rinta-Keturi 10 (+7), Valkonen 10 (+3), Raitala 10 (+2).
LPKangasala: Larson 20 (+19), Laakkonen 12 (+9), Heikinniemi Roosa 11(+5).

Kommentit:

JymyVolley

Henni Rinta-Keturi: Tänään meillä oli kaksi tosi hyvää erää, taistelimme hyvin. Harmittaa, ettei toinen erä kääntynyt meille. Ehkä aloimme puristaa lopussa liiaksi. Aloitimme ottelun rennosti, koska meillä ei ollut mitään hävittävää, otettiin tavoitteeksi saada syöttö kuntoon. Omassa pelissä oli hyviä pätkiä.

Jarkko Rinta-Keturi: Pystyimme haastamaan vastustajan, ja kaksi ensimmäistä erää pelattiin todella hyvin. Lähdettiin kentälle hyvällä fiiliksellä, ja se säilyi koko ottelun ajan. Myös viimeisen erän. Toisen erän tiukka tappio söi ja se näkyi kolmannessa erässä. Toinen erä oli mahdollista ottaa, mutta joukkuelaji on tällaista. Kolmannessa erässä emme saaneet vastustajaa enää haastettua.

LP Kangasala:

Jody Larson: Meillä oli tänään hyvä ottelu. Jymyn kanssa pelaaminen ei ole helppoa, mutta tänään kaikki tekivät parhaansa ja onnistuimme. Oma pelini meni hyvin.

Arttu Keränen: Kahdessa ensimmäisessä erässä olisi pitänyt saada enemmän aikaan omalla syötöllä. Jatkopalloissa emme onnistuneet tänään. Olimme välillä ongelmissa, ja täytyy antaa JymyVolleylle tunnustusta siitä, että kotijoukkueen keskitorjujien liikkuminen teki hyökkäyksistä tänään vaikeita. Kolmanteen erään pelaajat saivat enemmän vapautta syöttöihin, ja niiden teho nousikin kahdesta ensimmäisestä erästä. Toisessa erässä olimme jo sillassa, mutta sen voitti vapautti peliä kolmanteen erään. Kentällä oli tänään nuorempia pelaajia, ja heille on tärkeää saada pelituntumaa. Jodyn panos oli todella tärkeä, samoin Heikinniemen, jonka hyökkäyspeli toimi hyvin.