Sarjakolmonen Pölkky Kuusamo sai pistää parastaan, ennen kuin voitto heltisi sunnuntai-illan tasaisessa väännössä Nurmossa.Tiukkaakin tiukemmissa erissä pidemmän korren vetivät kuitenkin vieraat, mutta joutuivat jättämään yhden pisteen nurmolaisille. 2-3 (22-25, 23-25, 25-22, 35-33, 9-15).

Sekä ensimmäinen että toinen erä etenivät vieraiden johdolla. JymyVolley sai kuitenkin aina tsempin päälle, ja poimi kiinni parhaimmillaan jopa kuuden pisteen eroja. Pölkyn puolustus erinomaisen ottelun pelanneen liberon Nikolina Bozicevicin johdolla toimi täydellisesti. Myös JymyVolleyn vasta 17-vuotias libero Laura Penttilä lunasti paikkansa ja haki palloja hyvällä otteella.

JymyVolley haastoi upeasti Pölkyn. Kuva: Tomi Mäenpää.

Kolmatta erää tahkottiin tasatahtiin aina viime metreille. Neljännestä erästä saatiin Nurmohalliin todellinen jännitysnäytelmä. Tilanteessa 26-27 vieraiden Jessica Kosonen loukkasi jalkansa, ja joutui kentän sivuun. Pölkyllä oli kaikki vaihdot suoritettuna, ja jouduttiin päätymään poikkeukselliseen vaihtoon, jotta kenttä saatiin täydeksi. Jymyn kaksikko Kaisa Nyman ja Annina Keinonen nappasivat torjuntapisteitä, ja lopulta tarvittiin peräti kahdeksan eräpalloa ennen kuin erä kääntyi kotijoukkueelle.

Kummankin joukkueen liberot pelasivat mallikkaat ottelut. Vasta 17-vuotiaan JymyVolleyn Laura Penttilän vastaanottoprosentit olivat 58. Emäntien 16-vuotias Henni Rinta-Keturi pelasi myös erinomaisen ottelun, ja nappasi kotijoukkueen parhaat hyökkäysprosentit.

Ennen ottelun alkua kotijoukkue muisti Kaisa Nymania, joka nousi liigan marraskuun tähdistöön. Ottelua seurasi 289 katsojaa. Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Perry Ramsey ja Lucia Babic.

LähiTapiola-pisteet: Babic (3), Larson (2), Bozicevic (1)