PuijoWolley joutui lähtemään kotimatkalle ilman pisteitä sunnuntaina Nurmohallissa käydystä tiukasta ja kummallekin joukkueelle äärimmäisen tärkeästä ottelusta, kun JymyVolley voitti nelieräisen ottelun erin 3-1 (25-23, 25-27, 25-19, 26-24).

Laura Penttilä (oik.) palkittiin Jymyn parhaana tärkeässä voitossa. Kuva: Keijo Tuomela.

JymyVolleyn ja PuijoWolleyn voitot runkosarjan aiemmista otteluista ovat tasan, ja kumpikin peli on vaatinut ratkaisuun aina viisi erää. Kolmannen kohtaamisen ensimmäinen erä enteili tälläkin kertaa pitkää ottelua; joukkueet etenivät tasatahtiin ja vuorovedolla aivan loppumetreille saakka. Kotijoukkue osoitti vahvuuttaan torjunnoissa, mutta sortui toisaalta myös virheisiin vieraita useammin.

Toisessa erässä nähtiin pitkiä pisteputkia, kun sekä emännät että vieraat saivat syötön kulkemaan ja kirivät piste-eroja kiinni onnistumisillaan. JymyVolley syötti Venla Raitalan johdolla peräti yhdeksän pisteen putken, vieraat nakuttivat emäntien kenttään kuusi pistettä yhtäjaksoisesti. Vieraat saivat myös ässäputken auki, ja tekivät erän aikana viisi ässäsyöttöä.

Kolmas erä oli kotijoukkueen komeiden puolustusten näytöstä. Koko liigan torjuntatilaston kärkijoukkoon kuuluva Katariina Salminen napsi peräti viisi torjuntapistettä lisää, ja myös Sara Niemi lisäsi torjuntapisteidensä saldoa kolmella. Neljännessä erässä kentällä nähtiin tasatahtista etenemistä aina loppuratkaisuun saakka.

ProLibero: Laura Penttilä, JymyVolley.

Ottelun parhaat pelaajat: Laura Penttilä, JymyVolley, Pihla Pohjola, PuijoWolley.

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Valkonen 22 (+9), Raitala 17 (+8), Niemi 11 (+6).
PuijoWolley: Kääntä 14 (+6), Pohjola 11 (+7), Hänninen 12 (+4).

Kommentit:

JymyVolley:

Laura Penttilä: Torjuntapeli toimi tänään hyvin. Peli kentällä oli hauskaa ja vapautunutta, ehkä se rakentui omien suoritusten pohjalta. Oma olo vastaanotoissa oli itsevarmaa. Peli on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, ja kun vain pelaamme huolellista peliä alusta alkaen, pärjäämme kyllä.

Kari Raatikainen: Puolustus ja torjunta toimivat tänään hyvin. Pallon tappo oli hyvää, ja se oli meillä vähän kuin teemanakin tänään. Kiire leimasi takakentän peliä, tuli yhden käden suorituksia. Ehkä syynä oli se, että tällä ottelulla oli meille iso panos, ja se näkyi huolimattomuutena. Olemme pyrkineet siihen, että pelaajat ratkaisevat kentällä tilanteet, heillä on siihen kyky. Opetellaan pelaamalla, ei orjuuteta liikaa pelaajia kentän laidalta. Tämän päivä ottelussa hyvää oli ehdottomasti se, että saimme voiton. Tammikuun alusta olemme menneet selkeästi eteenpäin. Vastakkain oli kaksi samanlaista nuorta joukkuetta. Tänään nostan esiin Katariina Salmisen, jonka kehitys 2-sarjan pelaajasta on ollut huimaa.

PuijoWolley:

Pihla Pohjola: Tämä oli iso peli meille molemmille, ja harmittaa, että kävi näin. JymyVolleyn torjunta ja puolustus toimivat tänään hyvin, ja sillä he voittivat meidät. Pelissä oli hyviä pätkiä, mutta annoimme liikaa pitkiä putkia vastustajalle. Niihin ottelu ratkesi.

Jukka Lehtonen: Harmi, että tässä kävi näin. Me tulimme koko ajan pikkusen perässä ja jouduimme kirimään piste-eroa kiinni. Torjunta ja puolustus olivat JymyVolleylla tänään kovalla tasolla. Meillä pelasi tänään vastaanotto, ja saimme aikaan hyviä nousuja, emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Ne eivät vain tänään riittäneet. Me emme missään nimessä pelanneet huonoa peliä, mutta JymyVolley pelasi hyvin.