JymyVolleyn pitkä kuiva kausi päättyi sunnuntai-iltana, kun kotijoukkue voitti 330 katsojan silmien alla LiigaPlokin erin 3-1 (22-25, 25-16, 25-12, 25-23). Vieraat olivat matkassa ilman hakkuriaan Anna Yefremenkoa, kun taas ässätilastojen kärkikastiin liigassa kuuluva kotijoukkueen Ada Peura paranteli vielä kentän laidalla viikko sitten loukkaantunutta peukaloaan.

Kotijoukkue aloitti ensimmäisen erän vahvasti, ja johti jo luvuin 18-12. Siinä kun vieraat löysivät torjunnan, sortui kotijoukkue syöttövirheisiin. Erä kääntyi lopulta vieraille. Toisessa erässä myös kotijoukkueen torjunnat alkoivat tuoda tulosta, ja kun onnikin oli vielä matkassa, oli erä kotijoukkueen.

Kolmannessa erässä kotiyleisössä huokailtiin jo, että miten voikaan kaikki onnistua. Viisi ässäsyöttöä, ja muutenkin varmat ja vahvat syötöt avittivat kotijoukkueen voittoon. Neljänteen erään vieraat kokosivat itsensä epäonnisen kolmannen erän jäljiltä, ja mahdollistivat yleisölle jännitysnäytelmän erän loppuun saakka. JymyVolley johti jo pistein 17-9, mutta vieraat kuroivat piste pisteeltä etumatkaa kiinni. Lopussa kotijoukkue oli vahvempi ja varmisti kolmen pisteen jäämisen Nurmoon.

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Radonjic 16/+9, Hyttinen 15/+10, Valkonen 15 /+2

LiigaPloki: Lux 15/-2, Hollingsworth 13/+3, Piippo 9/+2

Parhaat pelaajat:  Napalkova (LiigaPloki), Radonjic (JymyVolley)

ProLibero: Penttilä (JymyVolley)

Katsojia: 330

Otteluisäntä: Ilkka-Pohjalainen

Kommentit:

LiigaPloki:

Olena Napalkova

Tänään meillä oli hieman ongelmia. Ennen ottelua yksi pelaajista alkoi voida huonosti ja siitä syystä olimme tänään hieman hukassa emmekä pelanneet kovin hyvin. En osaa sanoa, mikä ratkaisi ottelun. Itse ajattelin pelin aikana vain hyviä asioita, koska minun täytyy pelata hyvin.

Kim Buchwald:

Täytyy miettiä, mitä todella tapahtui, olen todella pettynyt. Me tiesimme, että JymyVolley on hyvä joukkue, ja tänään se nähtiin. En aio syyttää tappiosta kapteenia (Yefremenko), joka voi huonosti ennen ottelua, eikä pystynyt pelaamaan. Hän on totta kai tärkeä pelaaja meille, mutta se ei ole syy pelata näin huonosti kolmea viimeistä erää. Ensimmäinen eräkään ei ollut hyvä, me varastimme erävoiton, emme olisi ansainneet voittoa. Olen pettynyt, ettemme pystyneet pelaamaan keskittyneemmin. Sanon me, koska on huonoa valmennusta ja huonoa pelaamista. Joskus hyvä valmennus voi viedä voittoon, joskus hyvä pelaaminen, mutta jos kumpikin on huonoa, häviämme.

Olisi helppo sanoa, että Annan puuttuminen vaikuttaisi. Totta kai me kaipasimme häntä, mutta lentopallo on joukkueurheilua, eikä yhden pelaajan puuttuminen saisi vaikuttaa näin paljon. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan paremmin yhdessä, vaikka yksi puuttuu. Hän on hyvä pelaaja, mutta meillä on monia muitakin hyviä pelaajia.

Tänään mikään ei toiminut. Hyökkäys ei toiminut, passipeli ei toiminut, mikään osa-alue ei ollut tänään hyvällä tasolla. Jos ei onnistu millään osa-alueella, tapahtuu näin.

JymyVolley

Ivana Radonjic

Olen todella iloinen joukkueen puolesta, että voitimme tänään ja taistelimme hienosti.  Vastapuolella oli vaikeuksia, kun kokoonpano ei ollut heidän vakionsa. Pelasimme tänään paremmin kuin mitä yleensä pelaamme, keskityimme pelaamiseen ja valmentajan luomaan taktiikkaan. Se auttoi meitä tänään paljon. Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto myös tulevien ottelujen kannalta. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, kun annamme sataprosenttisesti kaikkemme pelissä. Meillä ei ole mitään hävittävää. Oma otteluni oli ok, olin niin iloinen omista syötöistäni, koska ne ovat parantuneet siitä, kun tulin tänne. Olen niin iloinen joukkueen voitosta, ja se on nyt kaikkein tärkeintä.

Aleksi Mutka:

Kyllä voitto tuntuu hyvältä. Eniten olen tyytyväinen siihen, että yleensä 1-1 erissä meidän tasomme on tippunut, vaikka tilanne ei ole ollut selvä kummankaan joukkueen osalta. Tämä oli ensimmäinen peli, jossa meillä pysyi taso lähes koko pelin hyvänä. Ensimmäisessä erässä oli monta hyvää paikkaa, jota ei hyödynnetty, mutta jotka vastustaja hyödynsi. Ei voi olla kuin tyytyväinen siihen, millä asenteella tänään pelattiin. Pelaajat noudattivat tarkkuutta esimerkiksi syötössä, joka oli tänään yksi tärkeimpiä osa-alueita voittoon.

Viimeisessä erässä meillä oli hyvä johto (17-9), mutta etenkin naisten lentopallossa johdot kaventuvat nopeasti, jos osuu muutamia epäonnistumisia. Pisteet menee suuntaan tai toiseen samalla tapaa kuin mitä tapahtui erien alussa meille. Mitä se antaa niin pikkasen enemmän aikaa reagoida, kun on hyvässä johdossa.

Virheitä tuli, mutta toisaalta virheiden määrä oli nyt pienempi kuin keskimäärin. Toki se saisi olla pienempi, mutta kun joudutaan pelaamaan riskirajoilla, näkyy se joissain peleissä isompina virhemäärinä.