LP Viesti tuli Nurmohallille hakemaan täyttä pistepottia sunnuntai-illan ottelusta, ja se sai myös haluamansa. JymyVolleylla ei ollut eväitä vieraiden pitelemiseen runkosarjan viimeisessä kotiottelussa vaan vieraat veivät pelin puhtaasti 0-3 (14-25, 16-25, 20-25).

Sara Niemi (iskemässä) palkittiin kotijoukkueen parhaana.

Ensimmäisessä erässä vieraat kaatoivat saavillisen kylmää vettä emäntien niskaan heti ottelun alussa, kun Victoriia Tuchasvili aloitti erän seitsemän pisteen putkella. JymyVolley ei siitä enää toipunut, ja pitkistä ja viihdyttävistä palloralleista huolimatta kotijoukkueen saaliiksi jäi ainoastaan 14 eräpistettä. Torjuntatilastojen kärki Anna Czakan osoitti vahvuuttaan ja napsi lisäpisteitä onnistumisillaan.

Toisessa erässä JymyVolley pystyi vieraiden tahdissa kymmeneen pisteeseen saakka. Sitten alkoivat virheet, eikä LP Viestillä ollut vaikeuksia ottaa erää nimiinsä. Kolmanteen erään emännät pääsivät jo paremmin mukaan, ja kävivät välillä johdossakin. Erän loppu oli kuitenkin yhtä jäätävä kuin koko ottelun alkukin, vieraat nakuttivat kuusi pistettä putkeen ja ottelu oli siinä. LP Viesti on edelleen tiukasti kiinni runkosarjan kakkospaikassa.

Ottelun ProLiberoksi valittiin Netta Laaksonen, LP Viesti.
Parhaat pelaajat: Sara Niemi, JymyVolley, Anniek Siebring, LP Viesti.

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Valkonen 9 (-2), Niemi 7 (+4), Raitala 7 (+1).
LP Viesti: Siebring 15 (+12), Andrikopoulou 16 (+11), Kosonen 10 (+6)

Kommentit:

JymyVolley

Sara Niemi: Viesti syötti tänään hyvin, he painostivat hyvin ja olivat tehokkaita. Pelaaminen oli vaikeaa, ja vaikka hyökkäystehot olivat hyviä, emme onnistuneet. Oli paljon pitkiä palloralleja ja hyviä puolustuksia, mutta vastustaja käänsi ne itselleen. Oma peli Venlan (Hyttinen) kanssa rupeaa löytymään, ja on helpompi pysyä pelissä sisällä. Passarin vaihtuminen vaikuttaa aina.

Kari Raatikainen: Osatotuus on se, että vieraiden alun pisteputki vaikutti peliin. Lopun kuuden pisteen putki harmittaa vielä enemmän. Vastustajan passari pelasi tänään sellaista peliä, jota emme osanneet odottaa. Viesti syötti hyvin väleihin, hyökkäys toimi paremmin ja siihen ottelu myös ratkesi. Meille tuli puolustuksia, ja senkin jälkeen jatkopallot sujuivat hyvin. Vastaanoton jälkeen pallo ei vain kuollut, raivoa tarvittaisiin enemmän. Hetkellisesti peli oli viihdyttävää pallon kaivamista. Keskiviikon hyvän Vampula-pelin jälkeen odotusarvo tähän peliin oli korkeampi, eikä Viestikään todennäköisesti tullut otteluun takki auki.

LP Viesti

Anniek Siebring: Me aloitimme tänään alusta alkaen hyvällä tasolla, passit toimivat hyvin ja saimme hyviä hyökkäyksiä. Kaksi ensimmäistä erää toimi hyvin, kolmannessa erässä aloimme tehdä virheitä. Omaan peliini olen tyytyväinen, vaikka aina voi pelata paremminkin.

Tomi Lemminkäinen: Odotin tasaisempaa peliä, mutta ehkä ottelun kova alku vaikutti JymyVolleyn peliin pitkään, ehkä se jopa ratkaisi koko pelin. Toinen erä oli tasaisempi, kolmannessa meillä oli heikko hetki, ja JymyVolley pelasi pätkän hyvin. Erän lopun JymyVolley antoi meille virheillä. Ehkä pelaajien kokemus näkyi erän lopussa. Me pelasimme tänään kauden parhaan vierasottelun, ja myös parhaan Nurmohallilla koskaan pelaamamme pelin. Joukkue onnistui laajalla rintamalla, ja myös laiturit pääsivät tänään pistekärkeen, mikä ei ole ollut tavallista. JymyVolleyn paritorjunnat olivat tänään aika vähissä, ja me saatoimme lyödä yhtä vastaan. Tänään pelasimme omalla tasollamme, ja pisteet ovat todella tärkeitä.