JymyVolleyn kiri ei riittänyt sunnuntain kotiottelussa LP Vampulaa vastaan, vaan vieraat veivät pisteet mennessään erin 1-3 (21-25, 19-25, 25-16, 22-25). Joukkueiden kahdessa aiemmassa ottelussa on pelattu viisi erää, joista kaksi pistettä on mennyt Vampulalle.

Vieraat tulivat otteluun voimalla ja vahvasti keskittyneinä. Ella Aallon syöttöputkella ensimmäinen erä oli saman tien tilanteessa 0-6, eikä kotijoukkue ehtinyt peliin mukaan. Vampula löysi nopeasti torjunnat, joiden läpi JymyVolley ei onnistunut pisteitä saamaan. Ensimmäisessä erässä vieraille peräti seitsemän torjuntapistettä.

Toinen erä jatku samalla tahdilla, vieraat tulivat kovilla tehoilla, torjuivat vahvasti, ja johtivat parhaana palkitun Vanessa Jarmanin huikean syöttöputken jälkeen kotijoukkuetta 12 pisteellä. Erän lopussa JymyVolley pääsi pelin rytmiin ja nakutti piste-eroa kiinni. Erävoittoon saakka eivät taidot, onni ja voimat kuitenkaan riittäneet.

Pitkältä erätauolta kentälle tuli sisuuntunut, kun taas vieraat olivat hukanneet pukukoppiin torjuntansa. JymyVolleyn kapteeni Riikka Valkonen pääsi syöttövuoroon, jonka jälkeen erä oli jo tilanteessa 15-5 kotijoukkueelle. Erän lopussa vieraat löysivät pelirytminsä, ja kun Alissa Mansikka-aho lähti syöttämään tilanteesta 23-11, tarvittiin peräti seitsemän eräpalloa ennen kuin kotijoukkueen erävoitto ratkesi. Neljättä erää joukkueet johtivat vuoron perään aina tilanteeseen 21-19. Kotijoukkue napsi viisi torjuntapistettä, ja pisti kampoihin vieraille. Loppuun saakka ei tahti kuitenkaan riittänyt, ja erä meni vieraille.

Ottelun toisessa erässä kotijoukkueen Ada Peura loukkasi torjuntatilanteessa peukalonsa. Kolmannessa erässä LP Vampulan Selma Räsänen loukkasi jalkansa.

Ottelun parhaat pelaajat: Laura Penttilä (JymyVolley), Vanessa Jarman (LP Vampula).

ProLibero: Laura Penttilä (JymyVolley)