JymyVolley – LiigaPloki 3-0 (25-19, 25-14, 25-21)

Nurmon JymyVolleyn kauden kolmaskin kohtaaminen LiigaPlokin kanssa päättyi nurmolaisten juhlaan. Kauden kaksi aikaisempaa voittoa 2-3, 1-3 JymyVolley otti joulukuussa Pihtiputaalla. JymyVolleylle kotivoitto oli vasta kauden toinen, kun vieraissa voittoja on kertynyt jo seitsemän. Ottelun kaksi avauserää olivat suvereenia kotijoukkueen hallintaa. Tehottomuudestakin kauden aikana kärsinyt hyökkäyspeli oli uomissaan ja pallon tappoprosentti oli komea 52. Jatkopallot kuolivat peräti 58 prosentin tehoilla. Valkonen hyökkäsi avauserään komeat kuusi pistettä ja toinen yleispelaaja Diana Lundvall naputti toiseen erään seitsemän ja ottelun viimeiseen erään kuusi pistettä. Ottelun päätöspisteen iski hakkurin tontilla urakoinut Mette Aro. LiigaPlokin paras hetki osui kolmannen erän puoliväliin, mutta kotijoukkue oli erän päätöspalloissa vahvempi ja täydet sarjapisteet jäivät Nurmohalliin.

Yleispelaaja Riikka Valkonen, JymyVolley: Tänään lähdettiin hakemaan kolmea sarjapistettä ja olen tyytyväinen joukkueen esitykseen. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyvää peliä. En löydä selitystä sille, miksi emme ole kotikentällä pärjänneet, mutta nyt suunta on ylöspäin.

Päävalmentaja Kari Raatikainen, JymyVolley: Tänään meille annettiin mahdollisuus pärjätä. Vastustaja teki virheitä ja me emme. Puolustimme hyvin ja vaikka pelimme nitkahti kolmannessa erässä, niin erän lopussa otimme tarvittavat pisteet. Kävely ei sovi meille, jos kohta se ei sovi muillekaan joukkueille.

Päävalmentaja Arto Oinas, LiigaPloki: Minulla oli neljä päivää aikaa muuttaa ja korjata peliä, mutta emme siinä vielä onnistuneet. Tänään syötön vastaanottomme oli hyvää. Pelin alla oli pieni jännitys ensimmäisessä ottelussani, mutta niinhän sitä pitää ollakin. Pelaajienkin nimet ovat jo hallussa, mutta saa nähdä, kuinka rallienglannillani pärjään.

JymyVolley – LiigaPloki 3-0 25-19, 25-14, 25-21 Koti: Diana Lundvall 15/+7, Riikka Valkonen 11/+5, Sanni Rantanen 10/+7 Vieras: Silvia Pertens 10/+5, Anna Yefremenko 6/-1, Roosa Päykkönen 6/-6

Joukkueiden MVP:T Koti: Diana Lundvall Vieras: Silvia Pertens

PROLibero: Laura Penttilä, JymyVolley

Ässät 4-2, syöttövirheet 11-15, torjunnat 4-6, hyökkäys% 44-30, vastaanotto% 45-3