JymyVolleyn paukut eivät riittäneet enää viidenteen erään vaan se joutui tunnustamaan LP Vampulan paremmakseen keskiviikon ottelussa Nurmohallilla. Ottelun selostajan Marko Hakalan viiden erän joukkueeksi kutsuma LP Vampula vei ottelun lopulta erin 2-3 (20-25, 19-25, 25-23, 25-16, 10-15).

#1 Riikka Valkonen palkittiin kotijoukkueen parhaana. Kuva: Jani Kantokoski.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat vieraiden vahvaa näytöstä. Torjunnat toimivat, hyökkäykset olivat vahvoja, kun taas kotijoukkueella oli ongelmia saada palloa vastustajien kenttään. Pitkällä erätauolla Aleksi Mutka sai viritettyä kotijoukkueen uuteen iskuun, ja kentälle tuli sisuuntunut JymyVolley. Kun kotijoukkueen peli alkoi sujua, alkoi vastustaja sortua helppoihin virheisiin. Kolmannessa erässä emännät kulkivat pisteen parin johdossa lähes koko ottelun ajan. Lopulta voitto tuli kuitenkin pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Kolmannen erän lopussa Mutka vaihtoi kentälle Mette Aron, joka lunasti tonttinsa mainiosti.

Neljännessä erässä kotijoukkue löysi torjunnan, ja parivaljakko Ada Peura ja Ivana Radonjic napsivat vastustajalta komeita torjuntapisteitä yksi toisensa jälkeen. Peli oli kauttaaltaan uhrautuvaa ja yleisö sai nähdä pitkiä ja näyttäviä palloralleja. Viidenteen erään vieraat lähtivät vauhdilla, ja johtivat erää nopeasti seitsemällä pisteellä. JymyVolley sai vielä otteen peliin, mutta loppukiri ei riittänyt vaan sekä erävoitto että kaksi pistettä matkasivat vieraiden mukana Vampulaan.

LP Vampula

Iveta Stanchulova: Ottelu oli kuten kaikki muutkin ottelut tähän saakka. Taas pelattiin viisi erää. Oli erikoinen ottelu, oltiin kaksi erää todella keskittyneitä, mutta sitten menetimme kontrollin. Viidenteen erään saimme sen taas takaisin. Vaikea sanoa, miksi menee aina viiteen erään, mutta joka kerta, kun olemme pelanneet viisi erää, olemme pystyneet keskittymään viidenteen emmekä ole antaneet periksi.

Ziga Kos: Peli oli nousua ja laskua kummaltakin joukkueelta. Me aloitimme tosi hyvin, kaksi ensimmäistä erää olivat jopa liian helppo meille ja se oli ehkä syy siihen, että kolmas erä alkoi niin uneliaasti. Erä oli jo 10-2 kotijoukkueelle, ennen kuin me tulimme takaisin. Meillä oli mahdollisuuksia ottaa kolmas erä, mutta emme onnistuneet. Kotijoukkue alkoi pelata tosi hyvin, emmekä onnistuneet ratkaisuissa emmekä saaneet erää käännetty. Meillä oli neljännessä erässä isoja teknisiä ongelmia ja siksi vaihdoimme tekniikkaa viidenteen erään. Alettiin keskittyä torjuntaan ja lopussa oltiin keskittyneempiä kuin kotijoukkue, se oli ero tänään.

Sarjataulukosta näkee, miten tasavertaisia joukkueita liigassa tällä kaudella on.  Voi pelata ketä vastaan tahansa, ja voittaa, se riippuu vähän päivästä ja keskittymisestä. Kuka tahansa voi lyödä kenen tahansa tällä kaudella. Olemme onnellisia siitä, että viiden erän otteluissa olemme pystyneet keskittymään niin, että olemme saaneet niistä voittoja.

JymyVolley

Riikka Valkonen;. Oltiin kaksi ensimmäistä erää unessa. On harmi että niin käy kotipelissä. Pitkällä tauolla saatiin käännettyä kelkka, ja kairattiin edes yksi piste. Mihin ottelu ratkesi, se on hyvä kysymys – me voitettiin hyökkäyspelissä, vastaanotto oli vähän heikompi, mutta ehkä me emme ole ratkaisuhetkillä tarpeeksi rohkeita. Hienosäätö jää ja annetaan helppoja palloja vastustajalle. Se ratkaisee lyhyissä erissä. Täytyy tehdä hirveesti työtä mindsetin kanssa, meidän pitää olla valmiimpia pelaamaan. Omaan peliini olen pettynyt, en pystynyt auttamaan joukkuetta tänään tätä enemmän.

Aleksi Mutka: Kaksi erää heikompaa ja kaksi parempaa meiltä. Viides erä on viides siinä mielessä, että kumpi saa rotaation ja pari tärkeää pistettä, on vahvoilla erän voitossa. Tässä kohtaa ei voi muuta kuin ottaa ne positiiviset jutut eli sen, että me pystytään joukkueena kääntämään suuntaa kahden erän jälkeen. Harmi, ettei se tänään riittänyt viidenteen erään.

Kahdessa ensimmäisessä erässä ei ehkä oltu tunnetasolla riittävästi mukana. Kun pelataan ääritasolla, se vaatii jokaiselta onnistumista, ja jos ei olla tunnetaso riittävän korkealla, se tuottaa haasteita.

Pitkällä tauolla tarvittiin pukukopissa pientä herättelyä, pelaajista itsestä se lähtee. Valmentaja tekee, mitä pystyy. Pelaajista itsestään kiinni, miten sen tunnetason saavuttaa. Me haettiin se raivon kautta, ja se on raskasta kaikille. Haluaako tehdä isoimman työn tunnetilan löytämiseksi