JymyVolleyn syksyn viimeinen kotipeli päättyi tappioon lauantaina Nurmohallissa. Vimmaisasti taistellut kotijoukkue ei saanut OrPoa taipumaan, vaan hävisi ottelun erin 1-3 (25-19, 22-25, 20-25, 18-25).

#8 Katariina Salminen palkittiin kotijoukkueen parhaana.

Ensimmäistä erää kotijoukkue vei koko ajan. Vieraat olivat pahimmillaan jo seitsemän pisteen takamatkalla, mutta onnistuivat saamaan peli-ilmeestä kiinni ja pääsivät jo kahden pisteen päähän. Ottelun lopussa emännät saivat peli-ilmeen päälle ja veivät erän kotiin. Tuomari ilahdutti vieraita myös keltaisella kortilla, joka tuli ottelun viivyttämisestä.

Toista erää edettiin tasatahtiin kärkipaikan vaihdellessa lähes pallo pallolta. Tasatahtia jatkui aina viiteentoista pisteeseen, jonka jälkeen kotijoukkueen peliin tuli pieni notkahdus ja vieraat hurauttivat aina kuuden pisteen johtoasemaan. Emännät pääsivät kuitenkin peliin mukaan ja erästä jäi hyvä maku kotijoukkueelle.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Syötöt olivat astetta pahempia, pallorallit pitkiä ja onneakin matkassa kotijoukkuetta enemmän. Lopulliset ratkaisut jäivät emänniltä tekemättä, ja erä kääntyi vieraille. Neljännessä erässä nähtiin Netta Rekolan huikea syöttöputki, jolla hän nosti jo neljän pisteen takamatkalla olleen joukkueensa kolmen pisteen etumatkalle. Emännät eivät saaneet eroa kiinni ja pisteet matkasivat Orivedelle.

JymyVolley pelasi ilman kauden ykköspelaajaansa Diana Lundvallia, joka oli sairastuvalla. Myös vieraiden Anastasia Boricheva oli ottelusta sivussa. Lundvallin poissaolo antoi nuorelle Mette Maarit Arolle mahdollisuuden nousta aloituskuusikkoon, ja pitkään koronan jälkitautien kanssa taistellut Aro lunasti paikkansa kentällä erinomaisesti. JymyVolleyn libero Laura Penttilä oli pelipäällä, ja teki huikeita hakuja takakentällä koko ottelun ajan.

Ottelun parhaat pelaajat: Katariina Salminen (JymyVolley), Netta Rekola (OrPo).

ProLibero: Laura Penttilä (JymyVolley).

Otteluisäntä: Nurmon Jymyn kuntovaliokunta.

Katsojia 224.

Lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=-BCb582j0hU

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Salminen 16/+14, Valkonen 21/+10, Niemi 9/+2

OrPo: Rekola 18/+16, Rinta-Tassi 14/+6, Pirv 13/+7

Ässät: 6-12, syöttövirheet 10-10, torjunnat 9-5, hyökkäys% 40-40, vastaanotto% 36-32.

Kommentit:

Katariina Salminen, JymyVolley: Meillä oli hyvä henki kentällä ja ottelu lähti hyvin käyntiin. Pieniä notkahduksia kuitenkin tuli emmekä saaneet tehtyä ratkaisuja. Tuli hyviä nousuja, tsemppaamme toisiamme, että nyt lähdetään tekemään sitä, mitä me oikeasti osaamme. Kun saisimme pidetty loppuerien nousun ihan loppuun saakka, erät kääntyisivät meille. Meillä oli tänään vähän erilainen kuusikko, mutta emme antaneet sen oikeastaan vaikuttaa. Jokainen teki parhaansa ja peli oli nousujohteista.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Meillä oli hyvä aloitus, toinen eräkin ihan ok, pääsimme aivan iholle kiinni ja meille tarjottiin jo ratkaisun avaimiakin. Emme niitä ottaneet. Tauon jälkeen vastustajan syöttö parani ja ehkä meidän vastaanottomme heikkeni samassa suhteessa. Pelistä tuli aika vaikeaa, nousuja tuli, mutta pelaaminen oli aaltoliikettä.

Lähtökohtiin nähden pelasimme hyvin, mutta minkäänlaista palkkiota emme saaneet. Diana Lundvallin poissaolo näkyy totta kai jollain lailla, hän on tilastollisesti paras vastaanottajamme ja paras hyökkäjämme, ja aika hyvä tyyppi torjunnassakin. Näitä kuitenkin tulee kauden aikana, eikä niiden taakse voi mennä. Mette Maarit Aro sai tänään näyttöpaikkansa, ja vastaanotto sujuikin mainiosti. Hänellä meni 10 viikkoa koronan ja jälkitautien takia hukkaan, joten hyökkäys on toipilaana vielä vähän kesyä. Tänään oli paljon onnistujia, ei tässä nyt kovin murheellinen voi olla. Joukkue näytti kyntensä, että pystytään pelaamaan hyvin.

Netta Rekola, OrPo: Me saimme tänään kasattua ja kerättyä oman pelimme ja pystyimme tiukoissa tilanteissa viimeistelemään pallot ja viemään erät itsellemme. Peli oli ailahtelevaa, kuten meidän pelimme on tavannut kaudella olla. Erät saattavat lähteä huonommin ja paranevat loppua kohti, samanlaista oli tänäänkin. Onneksi ne kääntyivät meille. Kaivoimme palloja hyvin, hyökkäsimme rohkeasti, ja syöttökin pysyi aika hyvin kentässä tänään. Syötöt olivat ratkaisevia. Tuntui hyvältä pelata ja oli mukavaa.

Nikolaos Gitzekos, OrPo: Tiesimme heti ottelun alussa, että tästä tulee meille vaikea peli. Nurmo on hyvä joukkue ja sillä on erinomainen taustaryhmä. Olen erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta en siihen, miten me tänään pelasimme. Me hyökkäsimme tänään samalla tasolla Nurmon kanssa, mutta syötöt olivat parempia. Yhteistyö Netan ja passarin välillä sujui hyvin, he pelasivat hyvin yhteen ja se ratkaisi tänään.